Nyílt levél Keszler Gáborhoz

Írta: Klein Gábor - Rovat: Politika, Vélemény

“Hogyan kerülhetett egy olyan ember, mint ön, az Ortodox Hitközség elnöki székébe?” Klein Gábor korábbi nyílt levele után, melyet Oberlander Baruchnak címzett, ismét megszólal.

Keszler Gábor az ortodoxia elnöki székében

אל תבקש גדלה לעצמך ואל תחמוד כבוד

“Ne keress nagyságot magadnak és ne sóvárogj tiszteletre” (Perek 6.5).

T. Keszler Gábor! Sokáig gondolkodtam szükség van-e a neve előtt szereplő T. betűre? Rengeteg olyan szó van a magyar nyelvben, mely önre, úgy vélem, egyáltalán nem jellemző! Például tisztelt, tekintetes, tekintélyes, stb, de sok olyan szó van, amely Önre, véleményem szerint nagyon is jellemző lehet: törvénytelen, tudatlan, törvénysértő – ezekről hamarosan bíróság dönt majd.

Hogyan kerülhetett egy olyan ember, mint ön, az Ortodox Hitközség elnöki székébe? Milyen emberek agyában születhet ilyen gondolat? Mit gondolnak ezek az emberek a zsidó hitről, Chaszam Szajferről, a nagytiszteletű, tudós Rabbikról, Koppel Reichről? Hallottak róluk?

Hogy van mersze egyáltalán belépni az irodába, tudja, hogy mi az a tisztelet? Nem hiszem. Akkor ön elkerülte volna ezt az égbekiáltó tettet, ami ilyen „magasságokba” emelte önt. A választást, mely annak ellenére lett megtartva, hogy a Bész Din kifejezetten megtiltotta!

Megyeri András erős kézzel, óriási „szakértelemmel” vezette le a választást. Szemrebbenés nélkül átlépett a tiltó határozaton! Megyeri, attól kezdve, hogy rálépett a vallásosság útjára, mindent az Ortodox Hitközségnek köszönhetett. Mb. Herczog László, reb Duved Moskovits (legyen egészséges) és sokan mások tudnának róla mesélni. Kérdezem önt, hol vannak a bíróság előtt vitatott választásban résztvevő tettestársai? Hol van az a nagy tömegű új tagság, akik kijátszva a régieket, önt megválasztottak? Esetleg Csengelén vigyázzák a tönkrement, bezárt vágóhíd értékeit, esetleg a kóser zöldségipar új szinten, milliárdos veszteséget termelő gyárának keresnek új piacokat? Vagy a fel nem épülő zsidó színházban vállalnak főszerepet?

Megyeri András

Ez az ön választógárdája viszi tovább az ortodox értékeket, hitéletet, hagyományokat, melyet ön és csatlósa, megválasztásuk után emlegetett? Fölösleges idézni, teljesen hiteltelenné váltak! Hogyan történhet meg ott, ahol állítólag vallásszabadság van, hogy három, davenolásra alkalmas Sulból hármat „újítanak fel”, tesznek legalábbis átmenetileg romhalmazzá, ellehetetlenítve az ott több mint száz éve hitéletet gyakorló ortodox tagság alapvető jogait? Mindezt három héttel legszentebb ünnepeink előtt!

Gondolom, ahogy közelednek félelmetes napjaink, ön és társai, támogatói, választói, az egész, hitéletünk évszázados szabályai szerint illegitim társulat, élen a vezető rabbival, a “semmiről nem tudó” vezető sliach-al, mélyreható önvizsgálatot tartanak, és megfogadva több Bész Din egyöntetű határozatát, egyszer és mindenkorra eltűnnek az Ortodox Hitközség minden egyes, jogtalanul bekebelezett épületéből.

Engedjen meg egy rövid személyes kitérőt. Kiválóan emlékszem Mb nagymamájara. Elgondolkodtam azon, ha most látná önt – biztosan látja is – mit gondolna? Büszke lenne az unokájára? Nem hiszem! Hogyan is lehetne büszke egy olyan emberre, aki az egész Ortodox Hitközséget bitorolja. Most, hogy közelednek a félelmetes napok, tudja jól, hogy a legitim zsidó vezetők áldásos, békés, boldog új évet kívánnak a tagoknak. Ezt ön, több okból sem tudja megtenni.

Egység cím alatt adnak ki újságot, miközben épp most verik szét a maradék zsidóságot. Nincsenek híveik, mert akik önt megválasztottak, már nincsenek sehol. Ellenben van egy iroda, amit minden oldalról rácsok vesznek körül, éjjel-nappal biztonsági őrök vigyázzák! Mitől fél? Kitől fél? Úgy tűnik, van mitől, és van Kitől!

[popup][/popup]