Archívum


Összesen 29,950 találat (1 - 20) : .

A Nemzetközi Bíróság szerint Izrael telepes politikája sérti a nemzetközi jogot

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Nemzetközi Bíróság (ICJ) pénteken kihirdetett véleménye szerint Izrael telepes politikája és a természeti erőforrások felhasználása a megszállt palesztin területeken sérti a nemzetközi jogot, Izraelnek jóvátételt kell fizetnie a palesztinoknak a megszállás által okozott károkért.

A … Tovább »

Josep Borrell: a palesztin állam létrehozása része az Izraellel folytatott tárgyalásos rendezésnek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Európai Unió helyteleníti az izraeli parlament csütörtökön elfogadott nyilatkozatát, melyben annak ellenére állást foglalt a független palesztin állam létrejötte ellen, hogy a palesztin állam létrehozása része az Izraellel folytatott tárgyalásos rendezésnek – közölte az uniós … Tovább »

Az EU sürgősségi pénzügyi támogatásról, valamint a helyreállítás elveiről állapodott meg a Palesztin Hatósággal

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Európai Bizottság és a Palesztin Hatóság szándéknyilatkozatot írt alá pénteken, amelyben stratégiát határoznak meg a Gázai övezet helyreállításának elveire vonatkozóan, valamint sürgősségi pénzügyi támogatást biztosítanak a palesztin gazdaság költségvetési helyzetének … Tovább »

Túszok hozzátartozói szólaltak föl a Republikánus konvención

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hamász terrorszervezet által október hetedikén elhurcolt túszok helyzetére figyelmeztetett és kiszabadításukra szólított fel tegnap este a Milwaukee-i Republikánus Nemzeti Kongresszuson, Ronen és Orna Neutra, a gázai övezetben fogvatartott Omer szülei.

WATCH: Parents of Omer Neutra speak at 2024 Republican National Convention | 2024 RNC Night 3

Ronen and Orna Neutra, parents of Omer Neutra, an Israeli-American who was taken hostage by Hamas in the October 7 attack, spoke at the Republican National Convention in Milwaukee on Wednesday, a day devoted to foreign policy and national security, as well as Sen. J.D. Vance’s formal acceptance of the vice presidential nomination.

A … Tovább »

[popup][/popup]