Nem önkényesen lőtték le a földön fekvő késelőt – ezt valószínűsíti egy másik videó

Írta: jég - Rovat: Politika

Talán mégsem merő önkényből lőtte le az izraeli katona a földön fekvő késelőt – körülötte többen is tartottak attól, hogy a ruhája alatt robbanószerkezet rejtőzik.

Hebron videókép

Letartóztatták azt az izraeli katonát, aki a földön fekvő – és mozgásképtelennek tűnő – palesztin késelőt agyonlőtte. A történet, az ilyenkor szokásos forgatókönyv szerint, végigfutott a világhálón és mérhetetlen felháborodást váltott ki. (Hogy a késelés tényén miért nem háborodik fel senki, az egy másik kérdés.)

Egy később előkerült videó tanúsága szerint viszont a katona valószínűleg nem önkényesen lőtte agyon a földön fekvő késelőt. A késelő körül rohangáló mentősök felindult szavaiból az vehető ki, hogy  többen is gyanakodnak: a földön fekvő emberen robbanószerkezet lehet.

צפו: תיעוד חדש מהתקרית, תומך בגרסת החייל כי היה חשש להמצאות מטען על גוף המחבלקרדיט: הצלה יו”ש

Posted by ‎רוטר.נט – סקופים וחדשות‎ on Friday, 25 March 2016

“Ez a terrorista még él, ez a kutya! Ne hagyd, hogy ránk támadjon!” – hallatszik az egyik mentős hangja.

“Úgy tűnik, bomba van rajta! Ne nyúljatok hozzá, míg nem jön a tűzszerész!” – hallatszik egy másik hang.

Mint kiderült, a késelő nem rejtett bombát a ruhája alatt – ám a körülötte állók ezt nem tudhatták. Az ilyesmi ugyanis rendszeresen előfordul.

Az izraeli hadseregben alapszabályként feltételezik: a késsel vagy lőfegyverrel támadó terrorista a második csapást a ruhája alá rejtett robbanószerkezettel hajtja végre.

Mindez legalábbis árnyalja a képet. Ám ez valószínűleg nem befolyásolja azokat, akik rohanvást vádolják meg háborús bűntettekkel az izraeli katonákat.

Címkék:Hebron, izraeli katona, késelő

[popup][/popup]