Izrael egyenlőnek fogja elismerni a judaizmus minden áramlatát

Írta: Szombat - Rovat: Hagyomány, Politika

Nachman Shai diaszpóraügyi miniszter: „A zsidó sátor elég tágas; abban a zsidó nép minden közösségének és irányzatának helye lehet és kell, hogy legyen.”

A miniszter beszélt a nemzetközi zsidó ortodox, konzervatív és reform irányzatok vezetőivel, és Izrael Állam új kormánya nevében nyilatkozta: „Izrael nyitott mindhárom áramlat felé, és azokat egyenlő alapon ismeri el.”

Miután Shai átvette a minisztérium irányítását, körtelefont bonyolított le Moshe Hauer rabbival, az Ortodox Unió, Jacob Blumenthal rabbival, a Konzervatív Mozgalom, és Rick Jacobs rabbival, a Reform Judaizmus Unió vezetőjével.

Shai hangsúlyozta saját, valamint az új kormány elkötelezettségét, hogy biztosítani kívánja Izrael nyitottságát a judaizmus minden áramlata és az összes zsidó közösség felé.

Shai azt is elmondta, hogy mindent megtesz a diaszpóra ügyi minisztérium, az izraeli kormány, illetve a diaszpóra közötti kapcsolatok megerősítése érdekében.

Nachman Shai

A diaszpóra különböző irányzatainak képviselői üdvözölték Shai fellépését, és hangsúlyozták az együttműködés és a párbeszéd iránti elkötelezettségüket.

„A zsidó sátor elég tágas; abban a zsidó nép minden közösségének és irányzatának helye lehet és kell, hogy legyen” – jelentette ki a miniszter.

Yisrael Hayom – Bassa László

[popup][/popup]