Az izraeli hadsereg rakétakilövő állásokat azonosított gázai iskolák mellett

Írta: ujekelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők sajtóközleménye: Az iskolákat gyerekeknek szánták– nem rakétáknak.

Leleplezték a Hamászt: A terrorszervezet így használja az iskolákat és az oktatást terrorista programja népszerűsítésére. Újabb példák látnak most napvilágot arról, hogy a Hamász szándékosan gyermekeket használ emberi pajzsként. Néhány példa, amely bemutatja, hogyan veszélyezteti a Hamász a gázai civileket.

Ez a leleplezés körülbelül két héttel azután történt, hogy az UNRWA [ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező Hivatala] arról számolt be, hogy az egyik iskolájának padlója beomlott. A beomlást a Hamász terroralagútjának építése okozta.

A Hamász rakétakilövő állomást állított fel a Mo’ath Bin Dzsabal iskola mellett Gázaváros Sedzsaija negyedében. Az iskola közelében, amelyet az UNRWA használ menedékként vészhelyzetek idején, található a Hamász rakétakilövő állomása. A Falak őrzője hadművelet előtt (2021. május) az iskola igazgatója, Mehammed Abu Oun kapcsolatban volt a Hamász rakétaegységének egyik operatívjával, Dzsalal Abu Aounnal, a jelek szerint lehetővé téve az indításokat.

Az iskolák cinikus kihasználása ismét bizonyítja, hogy a terrorszervezet tudatosan dönt úgy, hogy veszélybe sodorja a gázai civileket, és „emberi pajzsként” használja őket terrorista céljaira.

Teljes cikk

[popup][/popup]