A Klubrádió fellebbez az elhallgattatását célzó döntéssel szemben és interneten szól tovább

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Klubrádió szempontjából a lehető legkedvezőtlenebb ítéletet hirdetett a Klubrádió frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszék kedden. Az egyik utolsó kormánykritikus rádió az ítélet miatt már csak vasárnapig használhatja az egyetlen frekvenciáját, a Budapest FM 92,9 MHz-et, így legfeljebb internetrádióként tud tovább üzemelni.

Az ítélet értelmében a Klubrádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyben a Klubrádiót kötelezte 200 ezer forint perköltség és továbbá 38 ezer forint illeték megfizetésére – írja a Media1.

Mindezek alapján jelenleg elkerülhetetlennek tűnik, hogy a Klubrádió befejezze sugárzását 2021. február 14-én 23:59-kor, vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencián. Bár a Klubrádió fellebbezést nyújthat be, amit várhatóan meg is fog tenni, de jogerős ítélet február 14-ig már nem várható.

A bíróság azzal indokolta ítéletét, hogy a Klubrádió a korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, azok jogerőssé váltak, így a két bírság kizáró okot jelentett a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelem elbírálásakor.

Arató András, a Klubrádió elnöke és tulajdonosa folyosói sajtótájékoztatóján szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarországon olyan rendszer van, hogy ilyen határozatot hozhat a Médiatanács és az ilyen bírósági megítélés alá eshet. A Klubrádió jogorvoslatra készül az ítélet ellen, tette hozzá.

A rádió a korábbi nyilatkozatai alapján úgy tervezi és hallgatóit is erre trenírozta előzetesen, hogy amíg valahogy vissza nem tudja szerezni frekvenciáját, az interneten próbálja majd átvészelni az előtte álló időszakot. (Teljes cikk)

*

Mint ismeretes, néhány hónapja az EMIH, mely korábban a hozzá közelálló médiacégen keresztül résztulajdonosa volt a Klubrádiónak és tulajdonosa a 168Órának, megszabadult a médiaportfóliótól.

A hírre akkor Arató András, a Klubrádió elnöke még úgy reagált, hogy a Klubrádió nincs veszélyben.

A Klubrádió a https://www.klubradio.hu/ internetes oldalon, az Élőben most ablakra kattintva lesz hallgatható azután is, hogy korábbi frekvenciáján nem sugározhat.

[popup][/popup]