Perec késleltetve bár, de szintén lemond

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. május 6. Amír Perec izraeli védelmi miniszter bejelentette szombaton, hogy a Munkapártban május 28-án tartandó elnökválasztás után lemond miniszteri tisztségéről. Perec a hónap végéig így nem hajlandó távozni a védelmi tárca éléről, noha a tavaly nyári libanoni háború hibáinak kivizsgálására létrehozott kormányzati bizottság az ő felelősségét is megállapította, és a közvélemény többsége szeretné távozását. 

  Amir Perec  
  Amir Perec  

Az izraeli médiában az utóbbi napokban megjelentek olyan találgatások, amelyek szerint Perec napokon belül lemondhat, amivel a bizottság által szintén felelősnek kimondott Ehud Olmert miniszterelnökre is nagyobb nyomás nehezedne távozása érdekében.

Több mint egy hónappal ezelőtt bejelentettem, hogy szándékomban áll a munkapárti elnökválasztás után azonnal lemondani, hogy azután mélyreható változtatásokat valósítsunk meg. Az egyik változtatás, amit szeretnék, hogy a védelmi tárca visszakerüljön az Olmert vezette Kadima párthoz, és mi megkapjuk a pénzügyminisztériumot” – mondta Perec a Kettes csatorna televízióban.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]