Tegnap Hitlertől idézett, holnap Auschwitzba látogat

Írta: Szombat - Rovat: Politika, Történelem

DeSean Jackson, az NFL sztárfutballistája, aki a múlt héten még Hitlernek tulajdonított, zavaros idézeteket posztolt az Insragramon, majd elnézést kért, most elfogadta a 94 éves Holokauszt-túlélő, Edward Mosberg meghívását, hogy együtt menjenek meglátogatni az egykori koncentrációs tábort.

JAckson és Mosberg online eszmecseréje

„Los Angelesben nőttem föl, nem is igazán találkoztam az ottani zsidó közösség tagjaival, és keveset tudok a zsidóság történetéről. Beszélgetésem Mosberggel ráébresztett, hogy tanulnom kell és képezni is fogom magam. Köszönettel tartozom neki, amiért annyira megértő volt” – posztolta Jackson az Instagramon, a kép mellé, amely tábori rabruhában ábrázolta Mosberget kettejük telefonbeszélgetése közben. „Időt fogok találni, hogy gyarapítsam tudásomat, és segítsek áthidalni a különböző kultúrák, közösségek és vallások közötti szakadékot.”

A NewJersey-i Mosberg a From the Depths elnevezésű, a Holokauszt emlékét ápoló csoport elnöke.

Jonny Daniels, a From the Depths alapítója jelen volt a beszélgetésen, amikor Jackson azt mondta Mosbergnek: „Megtiszteltetésnek veszem, hogy Auschwitzba mehetek az Ön társaságában.” Daniels szerint „a párbeszéd lehet a kulcs ahhoz, hogy az őrült világot, amelyben élünk, valamelyest jobbá tegyük, és a megosztottságot csökkentsük. DeSeannal és csapatával egyeztetünk az utazás időpontjáról.”

A járvány miatt amerikaiak jelenleg nem utazhatnak Európába. Mosberg januárban részt vett a tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

JTA – Bassa lászló

 

Címkék:antiszemitizmus, DeSean Jackson, holokauszt

[popup][/popup]