Orbán: „A magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Kétharmados győzelmet aratott a Fidesz, Budapest az ellenzéké, a szélsőjobb a parlamentben.

Forrás: választás.hu

Kettő kivételével minden vidéki körzetben a Fidesz jelöltje győzött a 2022 évi választásokon. Budapesten ennek fordítottja történt: két körzet kivételével mindenütt az ellenzék jelöltje vitte el a mandátumot.

A Toroczkai László vezette Mi hazánk nevű szélsőjobboldali mozgalom hét képviselői helyet nyert és bejutott a parlamentbe.

Győzelmi beszédében Orbán Viktor fölemlítette, hogy nemcsak a hazai ellenzék fogott össze a Fidesz ellen, hanem Brüsszel és Soros György is. „Óriási erőközpontok mozdultak meg velünk szemben… de kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak… A magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése: tizenkét éve csak viszi a pénzt.”

Választást értékelő beszédében az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter nem titkolta csalódását, de a vereséget úgy magyarázta, hogy a választást az egyenlőtlen propaganda döntötte el a Fidesz havára. Háborús helyzetben az emberek követik a vezért – vonta le a tanulságot, hozzátéve: 1945 áprilisában az oroszok által körbezárt Berlinben az emberek többsége nyilván Hitlerre szavazott volna.

Márki-Zay azt ígérte: ellenzékként ott lesznek a hatalom sarkában és minden tettükért el fogják számoltatni.

Címkék:Fidesz, Márki-Zay Péter, Orbán, választás 2022

[popup][/popup]