Navracsics Tibor: Bayer Zsoltnak nincs helye a Fideszben

Írta: MTI - Rovat: Politika

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elítélte Bayer Zsolt közíró szavait, s hozzátette: olyan embernek nincs helye a Fideszben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja – olvasható a csatorna honlapján.

navracsicstibor

Az atv.hu összefoglalója szerint Navracsics Tibor a műsorban azt mondta: Bayer Zsolt írása súlyos, demokráciát sértő állításokat tartalmaz, s megcsúfol minden olyan demokratikus közösségi elvet, amiben a Fidesz hisz.

A miniszterelnök-helyettes azt nem tudta megmondani, milyen konzekvenciákat von le ezzel kapcsolatban a Fidesz erre hivatott testülete, de mint mondta ő maga mélyen elítéli ezeket a gondolatokat. Származása alapján nem lehet beskatulyázni senkit – mondta a műsorban Navracsics Tibor.

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban szombaton megjelent írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott:”Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok.” Hozzátette, “a tények pedig azok, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre.(…) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik.”

Hétfőn az LMP álláspontját tolmácsolva Schiffer András frakcióvezető azt mondta: Bayer Zsolt említett írása kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását, ezért úgy gondolják, a Fidesznek el kellene gondolkoznia azon, hogy egy demokratikus párt megtűrheti-e soraiban az újságírót.

Később a Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy emelje fel a szavát Bayer Zsoltnak a szombati Magyar Hírlapban megjelent írásával szemben, és nyilvánítsa ki, hogy annak hangvétele nem fér össze a kormánypárt politikájával.

Címkék:Bayer Zsolt, Demokrácia, Fidesz, Navracsics Tibor

[popup][/popup]