Al Jazeera interjú: “A győzelemhez az ellenség koponyáin át vezet az út”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Durva antiszemita interjút sugárzott a katari tulajdonban lévő Al Jazeera televízió. Az interjúban egy moszlim klerikus Izrael erőszakos meghódításáról beszélt.

„A győzelmet nem kínálják fel arany tálcán” – közölte Dr. Abduljabbar Saeed, a katari egyetem Korán tanszékének vezetője május 16-án, a vele készült interjúban.

„A győzelmet a mártírok vérével és az ellenség koponyáin átgázolva érjük el. A győzelemért pénzt áldozunk az életünket és mindent, ami drága nekünk” – folytatta.

„Semmilyen körülmények között nem fogadjuk el az izraeli megszállást Palesztina földjének egyetlen darabkáján sem.”

A klerikus ezután idézte az iszlámisták által gyakran citált mondást, melyet a Hadith, a prófétának tulajdonított mondások gyűjteménye tartalmaz.

„Mohamed próféta mondta: az ítélet napja addig nem jön el, amíg a muszlimok fel nem veszik a harcot a zsidókkal. A zsidók kövek és fák mögé bújnak, de a kövek és fák így szólnak: Ó muszlim, ó Allah szolgája, egy zsidó rejtőzik mögöttem, gyere és öld meg!”

Katar megítélése a zsidó világban igen rossz. 2017-ben a katari emír kampányt indított az amerikai zsidó vezetők megnyerése érdekébe, de az egy év múlva kifulladt és minden maradt a régiben.

Az arab szöveg angol fordítását a washingtoni Middle East Media and Research Institute (MEMRI) tette közzé, amely húsz éve fordítja angolra az iszlám világban elhangzó arab, perzsa, török, stb. nyelvű megnyilatkozásokat. (Algemeiner)

[popup][/popup]