Újabb Covid-elleni találmány: izraeli-kanadai fejlesztésű orrspray

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Covid-19 elleni korszakalkotó spray hatékonysága állítólag csaknem száz százalékos.

Gilly Regev az orrsprayt a kézfertőtlenítőhöz hasonlította, és kiemelte olcsóságát, amit ezért szegényebb országokban is sikerrel forgalmazhatnak A szer 99.9%-ban elpusztítja a Covid-19-ért felelős koronavírust, nyilatkozta a Jewish News címűlapnak a kanadai, Vancouver központú SaNOtize Research and Development Corp. cég izraeli társalapítója.

„Naponta történő alkalmazás esetén nem fertőződnek meg, ebben biztos vagyok. A klinikai próbák igazolták, hogy a használók nem kapják meg a Covid-19-et.”

A SaNOtize Nitric Oxide Nasal Spray (NONS) klinikai tesztjei a héten kezdődnek az Egyesült Királyságban. A független laboratóriumi teszteket Utah Állami Egyetem Víruskutató Intézetében végezték az USÁ-ban.

A spray a felső légutakban pusztítja el a vírust, megakadályozza inkubálódását, és bejutását a tüdőbe. A rágcsálókon végzett klinikai kísérletek azt mutatták hogy az első napon a vírusok 95%-a elpusztult. Jelenleg a klinikai tesztek második fázisa folyik Kanada szerte és más országokban. Az állatkísérletek bizonyítják, hogy hatását az orrban fejti ki, és ez nyilván így van az embereknél is.”

A SaNOtize utah-i tesztelése bizonyította, hogy a cég nirogénoxidot kibocsátó oldata két percen belül megöli a SARs-CoV-2 vírus több mint 99.9%-át. Az emberi test által termelt természetes nanomolekula bizonyítottan képes erre. A kezelés történhet spray-vel, torok gargarizálással, vagy orr öblítésével. Regev szerint a NONS „roppant egyszerű orrspray”, amely nem csupán gátat vet a vírusnak, hanem meg is öli azt.

Azért hívjuk „orr-fertőtlenítőnek”, mert bárki zsebre vághatja, mint manapság a kézfertőtlenítőt, és így akadályozzuk meg a fertőzést – mondja Regev. Azért is olyan magabiztos, mert olyan betegségek ellen használták korábban, mint a pattanásos bőr, lábgomba, sőt az influenza ellen is. Légijáratokon spriccelték fel- és leszálláskor, hogy megakadályozzák az influenza terjedését.

Gilly Regev Izraelben született és nőtt fel, PhD dolgozatát biokémiából írta a Héber Egyetemen, és 16 éve él Kanadában. Dr. Chris Miller a cég társalapítója ismertette meg „a nitrogén-oxid őrült világával”. A tudományterület elvarázsolta, de a mostani küldetés célja az, hogy „segítsen az embereken”.

„Kockázat nincs, és ráadásul egészen olcsó lesz, annyira, hogy a harmadik világban is sikerrel vehetik föl a harcot a betegséggel.” Malajziában kezdik az alkalmazást. Regev megjegyzi, hogy Izrael is érdeklődést mutatott, ahol gyógyhatású szerként forgalmaznák. „Eddig Kétszáz emberen próbálták ki, és senkin sem tapasztaltak mellékhatást.”

A teszteket Rob Wilson, korábbi brit kormányminiszter felügyeli, aki a UK-ben és az EU-ban képviseli a  SaNOtize céget. Ő nyilatkozta:

„Ha reményeink szerint a második fázis adatai igazolják az eddigi igen bíztató eredményeket Utah-ban és a most folyók a Coloradói Állami Egyetemen ugyancsak, akkor a SaNOtize kezdeményezni fogja, hogy  Kanadában sürgősséggel bonyolítsák le a negyedik fázist, azaz a termék gyártását forgalmazás céljából” – nyilatkozta Wilson. (Bassa László)

[popup][/popup]