Sóletfesztivál a Kazinczy utcában

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

– csak bab és gersli, de mégis sokkal több!

soletfeszt_honlap-1024x536

Milyen a kóser füstölt libacomb? Hogyan készül a kóser sólet Jemenben és Galíciában? Mi a különbség a gerstlis és a lengyel sólet között?

Ha ezekre a kérdésekre nem csak elméleti választ szeretnél kapni, hanem gazdagodnál egy kiadós kóser gasztronómiai élménnyel, akkor tarts velünk!

Merülj el egy pezsgő zsidó fesztivál forgatagában, a zsidóság emblematikus ételét bemutató sóletfesztiválon a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti szakaszán!

A fesztiválon kóstolj meg legalább 6 féle különböző sóletet és más zsidó ételeket és italokat a világ minden tájáról, ismerd meg a kóser konyha rejtelmeit, és készítsd el Te is a saját verziódat, vagy csak figyeld meg hogyan készítik el ismert közéleti szereplők. Hozd magaddal a családot is, hiszen a fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a számítását az alábbi programokon:

 

  • 10.00-21.00 Kóser sóletek a világ minden tájáról, minden mennyiségben
  • 10:00 – 16:00 Sóletfőző-verseny, melyen a résztvevő csapatokat vezetik: Fűszeres Eszter, Vattamány Zsolt, Kuncze Gáborné, Fellegi Katalin, Köves Slomó
  • 11:00 – 12:00 Gyermekprogramok az ATID ifjúsági klubbal
  • 12:00 – 13:00 Kerekasztal beszélgetés Fellegi Katalinnal és Fűszeres Eszterrel gasztronómiáról és vallásról
  • 13:00 – 14:30 Klezmer koncert
  • 16:30 – 17:30 Zsűrizés és eredményhirdetés
  • 18:00 – 19:00 Kántorkoncert
  • 19:00 – 21:00 Sabatsong klezmer koncert

 

Egész nap elérhető lesz a „Kérdezd a Rabbit!” stand, ahol bárki bármilyen kérdést feltehet a jelenlévő rabbiknak, akár zsidóságról, akár személyes témákban. Illetve egy karikaturista készít rajzokat az érdeklődőknek. A sóletfőző verseny ételein kívül egész nap megvásárolható lesz a Carmel glatt kóser étterem sóletje, és más zsidó finomságok is.

Ha te is főznél sóletet, nevezz be csapatoddal itt: [email protected] !

Szeretettel várunk minden zsidó és nem zsidó érdeklődőt, hogy egy felejthetetlen élménnyel zárjuk le a nyarat.

Forrás: zsido.com

 

Címkék:gasztronómia

[popup][/popup]