Sacha Baron Cohen: „Zuckerberg egy naiv megvezetett fiú, aki náci propagandát terjeszt”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A 444 számol be a Golden Globe díjátadó ünnepségéről, ahol Sacha Baron Cohen „tréfásan” elnézte az egyik díjnyertes filmet  bemutató szövegét, és ezekkel a szavakkal vezette be a Jojo Rabbit c. filmszatírát:

„A következő film hőse egy naiv, megvezetett gyerek, aki náci propagandát terjeszt és csak képzeletbeli barátai vannak. A neve Mark Zuckerberg.”

Sacha Baron Cohen a Golden Globes díjátadóján (Fotó:Paul Drinkwater/NBC Universal/Handout via REUTERS)

Majd elnézést kért a (szándékos) bakiért és korrigálta magát:

“Bocsánat, ez egy régi felvezető szöveg a Közösségi hálóhoz.”

Sacha Baron Cohen nem először támadja Zuckerberget, aki szerinte a – facebook hatalmas közösségi hálójának igazgatójaként – nem tesz semmit, hogy a hálózaton terjesztett náci, holokauszt tagadó propagandának elejét vegye.

Tavaly novemberben az Anti-Defamation League (ADL) ’Never is Now’ elnevezésű összejövetelén a közösségi médiát uraló vállalatokat ’a történelem legnagyobb propagandagépezetének’ nevezte.

Szerinte a facebook, twitter, youtube és google egyaránt felelősek a „vallási és etnikai kisebbségek ellen indított gyilkos támadások” hullámáért. „a gyűlölet és erőszak felkorbácsolásában komoly szerepe van maroknyi internet vállalatnak, amelyek a történelem legnagyobb propagandagépezetévé nőttek.”

Az indulatos színész akkor úgy fogalmazott, hogy Zuckerbergtől akár Hitler is a facebookon hirdethetné a végső megoldást.

 

Címkék:Mark Zuckerberg, Sacha Baron Cohen

[popup][/popup]