Könyvbemutató

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ari Shavit: Hazám, az ígéret földje

Ari Shavit

Bálint ház, november 20. szerda, 17 óra.

Az év egyik politikai könyvszenzációja az arab-zsidó háborúk történetének leírása mellett bemutatja az izraeli államalapítás folyamatát, a zsidó állam fennmaradásáért vívott háborúkat, az izraeli gazdasági csodát és a mai Izrael problémáit, elsősorban a palesztin problémát és azt a küzdelmet, melyet Izrael a nukleáris fegyvereknek a térségben való elterjedése ellen vív. A szerző, a Haaretz ismert újságírója,  nem vonja kétségbe, hogy az új honfoglalás és az atomernyő felállítása a fennmaradás egyetlen esélye volt a zsidó nép számára, mindemellett állást foglal a megszállt területekről való kivonulás, valamint az iráni atomkapacitás megsemmisítése mellett.

A Hazám, az ígéret földje, melyről a szerző elfogulatlansága és ragyogó stílusa kapcsán az amerikai sajtó már a megjelenés előtt elismerő kritikákat közöl, s mely megkapta a Natan Alapítvány 50 ezer dolláros prepublikációs díját, november 19-én jelenik meg New Yorkban, Londonban, Rómában, Amszterdamban és Tel-Avivban és Budapesten. Részletek a könyvből a Facebookon, a Hazám az ígéret földje című oldalon, valamint a Szombat honlapján  olvashatók.

Bokor Pál, az Atlantic Press Kiadó igazgatója mutatja be a könyvet. A bemutatón részt vesz Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete, és Endrei Judit olvas fel részletet.

November 20. szerda, 17:00

Címkék:Ari Shavit

[popup][/popup]