Még csak szavakkal háborúznak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szíria miniszterelnöke szombaton figyelmeztette Izraelt, hogy egy újabb háború a Közel-Keleten katasztrofális következményekkel járna a régió egészére – adta hírül a Háárec. Nadzsi el-Otari szíriai kormányfő Francois Fillon francia miniszterelnökkel tartott találkozója után riportereknek nyilatkozva elmondta, hogy egy újabb háború veszélyes utóhatásokkal járna, nem csak a Közel-Keleten, de nemzetközi szinten is. Mint ismeretes, Szíria külügyminisztere még február elején figyelmeztette a zsidó államot, hogy amennyiben ismét fegyveres konfliktusra kerülne sor, az minden bizonnyal elérné az izraeli városokat is.
 

2010. február 21   / Kitekintő / Selján Péter

Bashar al-Asszád szír elnök pénteken találkozott a francia kormányfővel, hogy megbeszéljék a kétoldalú politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatokat – jelentette szombaton Szíria hivatalos hírügynöksége, a SANA. A két állami vezető a regionális politikai fejleményekről és a holtpontra jutott békefolyamatról is szót ejtett.

A tárgyalásokon Asszád hangsúlyozta “az európai államok aktív szerepvállalásának szükségességét annak érdekében, hogy rávegyék Izraelt a béke követelményeinek teljesítésére” – jelentette a SANA. A találkozón részt vett Walid al-Moallem szíriai külügyminiszter és Fillon is, akit a francia pénzügyminiszter, Christine Lagarde, és a kulturális miniszter Frederic Mitterrand is elkisért a 24 órás látogatásra. A hétvégén várhatóan több megállapodás is aláírásra kerül a francia és a szír kormány között a két ország gazdasági kapcsolatainak erősítése érdekében.
 

[popup][/popup]