Száműzött főrabbi: A Kreml erőforrásait ellenzékiek elnyomására fordítja, és nem a sebezhetők megóvására

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Moszkva száműzetésben élő volt főrabbija azzal vádolja a hatóságokat, hogy a zsidókat és más polgárokat kiszolgáltatottá teszik a tegnapi fegyveres ámokfutáshoz hasonló támadásoknak, mivel az állami biztonsági apparátust a terrorfenyegetettség elhárítása helyett a Kreml kritikusai ellen fordítják.

Pinchas Goldschmidt

Pinchas Goldschmidt rabbi megjegyzései azután hangzottak el, hogy fegyveresek 19 embert öltek meg a dél-oroszországi, többségében muszlimok lakta Dagesztán régióban templomok, zsinagógák és rendvédelmi szervek elleni támadásokban.

“Az orosz hatóságok az elmúlt évek során a bűnüldöző hatóságokat arra használták, hogy elnyomjanak mindenfajta ellenállást a Kremllel szemben, a háborúval szembeni ellenállást és minden olyan mozgalmat, mint például a szélsőségesnek nyilvánított LMBT mozgalom. Az embereket börtönbe küldik a háború kritizálásáért” – mondja Goldschmidt egy Berlinből készült videóinterjúban.

“Tehát ahelyett, hogy a bűnüldözést, a belügyminisztériumot és az FSZB-t (az orosz biztonsági szolgálatot) arra használnák, hogy az orosz állampolgárok biztonságát garantálják, arra használják, hogy felszámolják a rendszerrel szembeni bármiféle ellenzéket. És itt látjuk az eredményt, hogy az olyan terroristák, mint az ISIS, újra és újra sikeres támadásokat tudnak végrehajtani imaházak, kulturális rendezvények ellen.”

A nyomozók még nem tudták megállapítani, hogy ki állt a vasárnapi támadás mögött, de az ISIS, vagyis az Iszlám Állam már jelen van Oroszország észak-kaukázusi régiójában, amelyhez Dagesztán is tartozik.

Ráadásul az iszlamista fegyveresek összehangolt támadásai, akik készek meghalni, miközben fosztogató támadásokat hajtanak végre, jellemzőek az iszlamista militáns csoportra, amely márciusban vállalta a felelősséget a Moszkva melletti koncerten részt vevő 145 ember lemészárlásáért. (Times Of Israel)

[popup][/popup]