Roger Waters az izraeli áldozatokra emlékező Bono-ról: „Tökön kéne rúgni”

Írta: Szombat - Rovat: antiszemitizmus, Kultúra-Művészetek, Politika, Zene

A Pink Floyd egykori frontembere, az antiszemita megjegyzéseiről elhíresült Roger Waters az Al Jazeera-nak adott interjújában osztotta meg gondolatait arról, hogy zenésztársa, Bono az izraeli Nova Festival Hamasz által lemészárolt áldozataira emlékezett.

Roger Waters és Bono

Roger Waters, akit a világ egyik vezető Izrael-ellenes hangadójának tartanak, ismét kifejtette véleményét az izraeli-Hamász konfliktussal kapcsolatban. Bono, az U2 együttes énekese az izraeli Nova Fesztiválon történt mészárlás áldozatai előtt tisztelgett, ami nem tetszett Watersnek.

“Bárki, aki ismeri Bono-t, menjen oda, ragadja meg a bokájánál fogva és rázza addig, amíg nem lesz végre egy ekkora sz.r.” – mondta Waters az Al Jazeera katari hírcsatornának adott interjújában. “Meg kell mondani ezeknek az embereknek, hogy a véleményed annyira undorító és megalázó… kiállni a cionista entitás mellett” – tette hozzá. “Amit néhány hete a Las Vegas-i Sphere-ben tett, amikor a Dávid-csillagokról énekelt, az volt az egyik legundorítóbb dolog, amit életemben láttam”.

Október 9-én, a U2 szokásos Las Vegas-i koncertjén a zenekar énekese a Pride című dal szövegének egy részét megváltoztatta az izraeli zenei fesztivál áldozatai előtt tisztelegve. “A testvéreinkért énekelünk, akik maguk is énekeltek az izraeli Supernova Sukkot fesztiválon. Azoknak énekelünk. A mi népünkért. A mi fajtánkért. A zene szerelmeseiért. Játékos, kísérletező kedvű emberekért. A mi fajtánknak. Nekik énekelünk.”

A dal harmadik versszakában megváltoztatta a szöveget, és a következőképpen énekelte (szabad fordításban): “Kora reggel, október 7-én / A nap felkel a sivatagi égen / Dávid csillagai, elvették az életedet / De a büszkeségedet nem tudták elvenni”. Majd a közönséghez szólt: “Ez a zene és a béke fesztiválja volt. Meg tudjátok érteni, hogy mit tettek ezek a kurafiak?”.

Jpost.com

[popup][/popup]