Nyugdíjas Ku-Klux-Klan vezér: „Bennünket is népirtanak, mint a palesztinokat”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Ku Klux Klan egykori vezetőjét, David Duke-ot a fehér fajgyűlölő és holokauszttagadó Nick Fuentes online személyiség támogatóival együtt látták pénteken Detroitban. A neonácik egy konzervatív politikai konferencia ellen tiltakoztak, amelyen Izrael támogatása is szóba került.

David Duke Izrael és a zsidó nép ellen tüntet, a holokauszttagadó Nick Fuentes által szervezett demonstráción Detroitban 2024 júniusában. (Screenshot)

Az X/Twitteren közzétett videóban Duke kijelentette, azért tiltakozik, hogy “megmentsem országunkat a zsidó felsőbbrendűségtől és a népirtástól, mert minket is népirtanak („we are being genocided”) , mint a palesztinokat – csak más formában”. Duke azt is mondta, hogy azért van ott, hogy támogassa Fuentest, akit “bajtársnak nevezett a népünkért folytatott harcban”.

A Turning Point USA – egy politikailag konzervatív, Donald Trump-párti szervezet – Detroit belvárosában tartotta “népi kongresszusát”. A felszólalók között volt Steve Bannon, Trump korábbi tanácsadója, Charlie Kirk, a Turning Point alapítója, Vivek Ramaswamy, a 2024-es republikánus elnökválasztás korábbi esélyese és maga Trump is.

A közösségi médiában közzétett videón látható, amint Fuentes megpróbál bejutni a konferenciára. Miután a biztonságiak gyorsan kikísérték, Fuentes azt kiabálta: “Nekünk Amerika az első, nem Izrael az első!”.

Algemeiner

[popup][/popup]