“Izrael hőse” – ezrek búcsúztatták a túszok kiszabadítása közben elesett parancsnokot

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Gyászolók ezrei – köztük a Gázában fogva tartott túszok családtagjai – gyűltek össze vasárnap Jeruzsálemben, hogy részt vegyenek Arnon Zmora, a rendőrség terrorelhárító tisztjének temetésén, akit szombaton öltek meg a négy foglyot kiszabadító művelet során Gáza központjában.

Zmorát, a Jamam elit terrorelhárító egység tisztjét a túszokat őrző Hamász terroristák lőtték le és sebesítették meg súlyosan. Röviddel egy izraeli kórházba érkezése után belehalt sérüléseibe. A sikeres túsz szabadítást a tiszteletére “Arnon-műveletnek” neveztek el.

A temetési menet megérkezése előtt a jeruzsálemi Herzl-hegyi katonai temetőben izraeliek ezrei sorakoztak fel az utcán a Zmora család közeli Mevasseret Zion városában lévő háza előtt, és izraeli zászlókat lobogtattak tiszteletük jeléül. A Jamam terrorelhárító egység vezetője azt mondta Zmoráról, hogy “mindig első volt, és az általa vezetett művelet során bátran cselekedett, és példát mutatott harcosainak.”

“Tettei fényt hoztak Izrael népére, és sajnos az életével fizetett értük” – tette hozzá. “Ahelyett, hogy a nemzeti öröm részesei lennénk, mély gyász az osztályrészünk.” A temetésen részt vett Kobi Shabtai izraeli rendőrfőnök, aki az izraeli rendőrség nevében mondott gyászbeszédet.

ToI

[popup][/popup]