Abbasz: „Harcosaink milliói bevonulnak majd Jeruzsálembe”

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Abbasz kirohanását egy augusztus 10-én Facebook oldalára feltöltött videóból ismerhette meg az arab nyelvű közönség. Angolra az e célra szakosodott Middle East Media Research Institute (MEMRI)fordította le.

PA President Mahmoud Abbas at Jalazone Refugee Camp: We Will Enter Jerusalem as Millions of Fighters

Palestinian President Mahmoud Abbas said in an address at the Jalazone Refugee Camp near Ramallah that the Palestinians cannot be removed from their homeland and that every building built by the Zionist occupation will be destroyed and thrown in the garbage bin of history.

A beszéd a Ramallah melletti Jalazone menekülttáborban hangzott el. Abbasz egyebek közt kijelentette: „Mi maradunk és senki nem fog bennünket a hazánkból kimozdítani. Ők elmehetnek, ha akarnak (mondta feltehetőleg a zsidókra utalva) Akik idegenek ebben az országban, azoknak nincsen joguk rá.”

„Ezért az mondjuk nekik – folytatta Abbasz, talán a Nyugati Part településeire, talán egész Izraelre utalva – Minden kő, amit arra használtatok, hogy a mi országunkban építsetek és minden ház, amit a mi országunkban építettetek, Allah segítségével pusztulásra van ítélve.”

„Minden ház és minden település a történelem szemétdombján végzi” – bíztatta az izraelieket Abbasz, aki ezek után azt a régi nótát is elővette, hogy a palesztinok az ősi kánaániták leszármazottai. „Ez a föld az azé a népé, amelyik itt él. A kánaánitáké, akik itt éltek 5000 évvel ezelőtt. Mi vagyunk a kánaániták!”

Természetesen Jeruzsálem is a palesztinoké, szögezte le Abbasz, hiába helyezték ide követségüket az amerikaiak. Ezen a pontos a fellelkesült hallgatóság dalra fakadt: „Jeruzsálembe masírozunk, mi mártírok, milliószámra.”

Erre reagálva Abbasz még tovább fokozta a harci kedvet: „Bevonulunk Jeruzsálembe, harcosok millióival. Bevonulunk, mindannyian, az egész palesztin nép, az egész arab nép, az egész iszlám nemzet és a keresztény nemzet.

Ezek után még arról is biztosította hallgatóságát, hogy a terroristáknak (a „mártíroknak”) teljesített kifizetéseket a továbbiakban is folytatják.

E harciasság ára az volt, hogy az amerikai kormányzat leállította a Palesztin Hatóságnak kifizetett évi 100 milliós nagyságrendű összeg átutalását. Ennek ellenére Abbasz kitartott amellett, hogy „egyetlen fillért sem veszünk el tőlük. Minden pénzt meg fognak kapni , mert a mártírok, a sebesültek és a foglyok a legszentebbek, amivel csak rendelkezünk.”

Az Algemeiner cikke nyomán

Címkék:Mahmud Abbasz, mártírok, Palesztina

[popup][/popup]