Zelenszkij a világ zsidóságához fordult a Babij Jar-i emlékmű megsérülése nyomán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította a világ zsidóságát, hogy szólaljanak meg, miután egy orosz rakéta a holokauszt idején elkövetett Babij Jar-i tömegmészárlás emlékművét is megsértette becsapódésa során Ukrajna területén.

Korábban így írt: ,,A világnak: mi értelme van 80 évig azt mondani, hogy ‘soha többé’, ha a világ néma marad, amikor bomba hull Babij Jar-ra? Legalább 5-en meghaltak. A történelem ismétli önmagát”.

Újabb tweetjében Zelenszkij elnök, aki maga is részben zsidó származású, közvetlenül szólította meg a világ zsidóságát.

AFP News Agency on Twitter: “#UPDATE Ukraine’s President Zelensky urges world’s Jews to speak out after a Russian missile hit the site of a Holocaust massacre.”I am now addressing all the Jews of the world. Don’t you see what is happening?… Nazism is born in silence. So shout about killings of civilians” pic.twitter.com/7ui5YrOgIu / Twitter”

UPDATE Ukraine’s President Zelensky urges world’s Jews to speak out after a Russian missile hit the site of a Holocaust massacre.”I am now addressing all the Jews of the world. Don’t you see what is happening?… Nazism is born in silence. So shout about killings of civilians” pic.twitter.com/7ui5YrOgIu

“Most a világ összes zsidójához szólok. Nem látjátok mi történik?… A nácizmus csendben születik. Hallassátok a hangotokat a civilek meggyilkolása miatt!” – idézi az ukrán elnök szavait az AFP.

[popup][/popup]