Chelsea szurkolók zsidózták a Videotont

Írta: Szombat / Index.hu / 444.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Az Európai Futballszövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Chelsea azon szurkolói ellen, akik a csütörtöki Vidi elleni meccsen antiszemita szövegeket kiabáltak be – adta hírül az Index.

Chelsea szurkolók a Groupama Arénában, Budapesten 2018. december 13-án.

“A Telegraph azt írja, a budapesti Groupama Arénában a nagyjából 1300 fős szurkolótábor kisebb része skandálta a zsidó (yids) szót.

A 2:2-vel végződő meccs után a Chelsea nyilatkozatot is adott ki, amiben azt írják, hogy nincs helye vallási gyűlöletnek ebben a klubban, és akik antiszemita rigmusokat skandálnak, szégyent hoznak rá. A Chelsea ilyen esetekben a legszigorúbb büntetést alkalmazza.”

A 444.hu hozzáteszi saját híradásához, hogy a szurkolók nem a Videotont szidalmazták, hanem azt kiabálták: “Barcelona, Real Madrid, Tottenham, mind egy rakás zsidrák … biboldó” – ami persze a lényeget illetően nem szépít az eseményeken.

A Tottenham, írja a 444.hu, nem zsidóbb csapat, de a gyalázkodás hatására “felvették a Yid Army – Zsidrákhadsereg – nevet és magukat zsidóként azonosítják, hasonlóan az Ajax szintén nem zsidó származású, de zsidó identitású kemény magjához, a Super Jewshoz”.

[popup][/popup]