Az év antiszemitája a Wiesenthal Központ szerint a brit Munkáspárt vezetője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A csütörtöki brit választások előtt a Simon Wiesenthal Központ a brit Munkáspárt listavezetőjét, Jeremy Corbynt nevezte meg az év leginkább antiszemitának tartott közéleti személyeként.

Jeremy Corbyn

Corbyn, a brit Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje az USA-beli zsinagógai gyilkos merénylőt is megelőzte a listán – írja a Times Of Israel.

Mint ismeretes, Corbyn számos alkalommal egyoldalúan és durván bírálta Izraelt, valamint ismert palesztin terrorista csoportok vezetőivel is kapcsolatot tartott fenn.

A brit Daily Mail idézte Marvin Hier rabbit, a Központ vezetőjét, aki így fogalmazott: “Senki nem tett annyit, hogy az antiszemitizmust beeelje a demokratikus politikai és társadalmi életbe, mint a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt”.

Hier rabbi a Corbyn megtestesítette veszéllyel kapcsolatban a náci Németországot is felemlegette, mondván: az emberek nem maradhatnak némák. “Nem hagyhatjuk, hogy ismét rossz irányba forduljanak a dolgok. Nem ülhetünk némán, míg újra megtörténik.”

Corbyn korábban is szerepelt a veszélyes antiszemiták listáján, ezúttal azonban korábban tették közzé a névsort, hogy megelőzzék a december 12-i brit választásokat.

A vád nevetséges és durván sértő – válaszolt a brit Munkáspárt a Corbynnal kapcsolatos éles kritikára.

[popup][/popup]