Orbán: Le kell zárni Budapesten a perpatvarkorszakot

Írta: Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Orbán Viktor szerint le kellene zárni Budapest életében a “perpatvarok” korszakát, és új, együttműködésre épülő politikára lenne szükség, amelynek megtestesítője Tarlós István; a Fidesz elnöke erről pénteken beszélt Budapesten, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének könyvbemutatóján.

Forrás: Index

 

Tarlós István nem a harc, hanem az együttműködés embere, nem a perpatvar, hanem a rend, az egyszerűség, a világos beszéd és az összetartás képviselője – mondta a pártelnök, méltatva a Vendégjárás Budapesten című kötetet, amelyben Tarlós István 27 interjúban beszélget közéleti szereplőkkel, üzletemberekkel és politikusokkal.

Orbán Viktor azt kívánta a fővárosnak, hogy jöjjön el a pillanat, amikor a “perpatvar és perpatvar emberei” helyett megnyithatnak egy új korszakot, amely közös gondolkodásra, “vendégjárásra”, az értékek közös tiszteletére és együttműködésre épül majd.

Szerinte ennek megtestesítőjeként keresve sem találhatnának kiválóbb jelöltet, “kiválóbb leendő főpolgármestert” és kiválóbb várospolitikust, mint Tarlós István.

A kötetben Tarlós István többek között beszélget Kovács Zoltánnal, Pápa fideszes polgármesterével, Molnár Gyulával, Újbuda szocialista polgármesterével, Bőhm András SZDSZ-es várospolitikussal, Havas Henrik riporterrel, Albert Flórián aranylabdás focistával, Gerendai Károllyal, a Sziget főszervezőjével, Demján Sándor és Széles Gábor üzletemberekkel, Csányi Sándorral, az OTP vezérigazgatójával, valamint Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával is.

Tarlós István arról beszélt, hogy az együttműködés teljes hiánya miatt a stílusváltás és szellemiségváltás a legkiáltóbb igény Budapesten. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője megjegyezte: a kötetben ő maga csak egyszer tesz említést Demszky Gábor jelenlegi főpolgármesterről.
 

[popup][/popup]