A belépéshez táncolj a Tel Aviv-i repülőtéren

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A muzulmán keresztnév lehetett gyanús a Tel Aviv-i nemzetközi repülőtér biztonsági tisztjeinek, vagy egyszerűen csak gúnyolódni akartak a név viselőjén.

Forrás: Népszabadság Online

 

A repülőtér biztonsági alkalmazottai a csoportból egyedül őt hívták be egy terembe. A színes bőrű, 31 éves Jacksont a nevéről kérdezték, majd miután közölte, hogy a tánccsoport tagja, felszólították, hogy akkor bizonyítson, tehát táncoljon. “Milyen táncot?” – kérdezett vissza, legalábbis így számolt be utóbb a történtekről az AP amerikai hírügynökségnek. “Bármit” – volt a válasz. Néhány perccel később egy biztonsági tisztnő megismételte a kikérdezést, majd szintén táncolásra késztette személyazonosssága bizonyítására.

Jackson a hírügynökségnek elmondta, élete során egy ízben neve miatt már volt része hasonló megszégyenítésben, amikor a Dominikai Köztársaságból tért haza az Egyesült Államokba. Egyébként apja tért át egykor az iszlám vallásra, ő maga nem hívő,  ráadásul a tánccsoport egy zsidó hölgytagjával jegyezték el egymást. Megemlítette azt is, hogy nem áll szándékában kifogást emelni, oly sok bocsánatkérésben volt része utóbb az izraeli vendéglátók részéről. Hozzátette, leszámítva a repülőtéri incidenst, “csodálatos” az együttes multikulturát sugárzó előadásának fogadtatása Izraelben.

A repülőtéri hatóság nem kívánta kommentálni az esetet, arra hivatkozva, hogy senki nem tett panaszt. A történtekről egyébként hírt adott a Yediot Ahronot vezető helyi lap és több televíziós csatorna is.
 

[popup][/popup]