Nem cáfolta a Hezbollah a scud rakétákat

Írta: Híradó - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael most attól tart, hogy a síita szervezet újra feltöltötte rakétaarzenálját, hogy megtámadja a zsidó államot.
 

 

Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat az izraeli állításokat, amelyek szerint a libanoni síita szervezet nagy hatótávolságú Scud rakétákat kapott Szíriától.

A kuvaiti ar-Raj televízióban csütörtökön sugárzott nyilatkozatában Naszrallah kijelentette: az állításokkal a fegyveres libanoni szervezetet igyekeznek megfélemlíteni, de úgy vélte, hogy nem ismétlődik meg a 2006-ban a Hezbollah és Izrael között vívott háború.

Függetlenül attól, hogy Szíria adott-e a Hezbollahnak ilyen rakétákat (…) Szíria természetesen tagad, a Hezbollah pedig – mint rendesen – nem kommentálja a kérdést – mondta Naszrallah.
scud

A Hezbollah az izraeli hadsereggel 2006-ban egy hónapon át vívott háborúja alatt rövid hatótávolságú rakéták ezreit lőtte ki a zsidó államra.

Izrael most attól tart, hogy a síita szervezet újra feltöltötte rakétaarzenálját, hogy megtámadja a zsidó államot, ha ez utóbbi csapást mérne Irán atomlétesítményére. Irán a Hezbollah másik támogatója.

Az amerikai és az izraeli védelmi miniszter nemrégiben azzal vádolta meg Szíriát, hogy egyre nagyobb hatótávolságú és rombolóerejű rakétákkal látja el Hezbollahot. Izrael közölte, hogy a feltételezett rakétaszállítások miatt nem akar konfliktust kiprovokálni.

Amerikai hírszerzési tisztségviselők mindazonáltal kétségbe vonták azokat az izraeli állításokat, amelyeket szerint a Scud rakéták valóban eljutottak Libanonba.
 

[popup][/popup]