Michael Douglas és Catherine Zeta Jones Izraelben tartják fiuk bármicvóját

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

A hollywoodi sztárházaspár csütörtökön érkezett Izraelbe, ahová magukkal hozták gyermekeiket is. Váratlan látogatásuk az elsőszülött fiú, Dylan Michael bármicvó ünnepségével kapcsolatos.

zetajones_douglas Frazer HarrisonGetty Images for AFI

Michael Douglas és Catherine Zeta Jones (fotó: Frazer Harrison / Getty Images for AFI)

Az édesanya, Catherine walesi és ír felmenőkkel rendelkezik, és noha korábban a betérés gondolata foglalkoztatta, ez végül elmaradt. Így a fiú, Dylan Michael csak apai oldalról zsidó származású, halachikus szempontból tehát nem tekinthető zsidónak. Mindez nem akadályozta meg, hogy a felnőtté válás hagyományos szertartását májusban New Yorkban megünnepeljék, ahol apja állítólag olyan izgalomba jött, hogy amikor az ünnepeltet – a szokásnak megfelelően – székestől a magasba emelték, megsérült. Másnap tréfásan azt nyilatkozta, maga sem tudja, vajon lovaglóizmát húzta-e meg, vagy netán sérvet kapott.

A család egy másik ünnepséget is tartott a Nyugati Falnál, a legkisebb gyermek Carys Zeta részvételével. Szállásuk a King David luxusszálló elnöki lakosztálya volt, ami mintegy 5.400 dollárba kerül éjszakánként.

Arra is szakítottak időt, hogy városnéző túrájuk során meglátogassák a Templom-hegy alatti alagutakat, valamint más szent helyeket.

Címkék:Izrael

[popup][/popup]