Megalakult az Izraeli – Magyar Írószövetség (IMISZ)

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Erről értesítette szerkesztőségünket a két kezdeményező: Nagy Gabi, az ujkelet.live portál főszerkesztője, aki jelenleg az IMISZ elnöki tisztségét is betölti és Mezei Márk.

A szervezet az alábbi sorokkal jelentette be megalakulását.

Az Izraeli – Magyar Írószövetség (IMISZ) az izraeli és a határon túl élő és alkotó, magyar vagy más nyelvű írók és újságírók egyesülése, irodalmi műfajokra és politikai-eszmei hovatartozásra való tekintet nélkül, egy független szövetség égisze alatt.

A Szövetség elsődleges céljának olyan szellemi és intézményi feltételek megteremtését tekinti, amelyek ezen szerzők számára biztosítják a szabad sajtó érvényesülését, a magyar irodalom értékeinek megőrzését Izraelben, valamint lehetőséget nyújtanak izraeli szakmai bemutatkozásra és héber nyelvű fordítás kiadására.

A Szövetség feladatának tartja az izraeli és határon túli íróelődei szellemi hagyatékának ápolását, dokumentum- és iratanyagainak megőrzését, valamint az ezekhez való hozzáférés biztosítását a kutatások számára.

A Szövetség tagja lehet az a magyar, vagy más nyelven alkotó író illetve újságíró, aki a Szövetség céljaival egyetért és a tagjainak sorába felvételt nyert. A felvételt írásban kell kérni a megjelölt adatlapon.

Alapító tagok: Balogh F. András, Dési János, Kácsor Zsolt, Mezei Márk, Mészáros Mihály, Nagy Gabi, Nagy Timea, Politzer Tamás, Précz Géza, Sáfrán István, Unti Ildikó.

Címkék:Izraeli - Magyar Írószövetség

[popup][/popup]