Izrael nyilvánosságra hozta a mészárlásokban részt vett 12 ENSZ-alkalmazott nevét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Joáv Gallant védelmi miniszter felfedte a palesztinokat támogató ENSZ-szrevezet, az UNRWA 12 alkalmazottjának kilétét, akik ,,aktívan részt vettek” a Hamász által végrehajtott október 7-i mészárlásban.

Négy a 12-ből

A szóban forgó alkalmazottak között vannak az UNRWA iskoláiban dolgozó tanárok is.

,,Ezen a 12 alkalmazotton kívül hírszerzési adatok alapján arra utaló komoly jeleink vannak, hogy több mint 30 UNRWA-alkalmazott vett részt a mészárlásban, segítette a túszejtéseket, fosztogatott és lopott az izraeli közösségekből és még sok más” – mondta Gallant a külföldi sajtónak adott tájékoztatón.

A védelmi miniszter szerint az UNRWA ,,elvesztette legitimitását, és nem tud többé ENSZ-szervként működni”, ezért utasította az Izraeli Védelmi Erőket és a védelmi szervezetet, hogy az övezetben belüli segélyszállítási feladatokat más humanitárius szervezetekre ruházzák át.

Gallant szerint az UNRWA 13 000 gázai alkalmazottjának legalább 12%-a kapcsolatban áll a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoportokkal.

„1468 alkalmazottról ismert, hogy aktív a Hamászban és a Palesztin Iszlám Dzsihádban. 185 UNRWA-alkalmazott aktív a Hamász katonai szárnyában, 51 pedig a Palesztin Iszlám Dzsihád katonai szárnyában”.

Teljes cikk

[popup][/popup]