Az antiszemita, horthysta Takaró Mihály hazafias Nemzeti Alaptantervet ír

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Lapértesülés szerint az irodalomtörténész felel azért, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a “hazafias szemlélet”.

Takaró Mihályt itt épp kitünteti 2019 március 15-én Kásler Miklós, az EMMI minisztere

A hvg.hu adott hírt arról, hogy Takaró vezeti azt a munkacsoportot, amely a tavaly szeptemberben elkészült, de rögtön átdolgozásra küldött új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezetében a kormánypártok ízlésének megfelelően írja át “hazafiasabbra” a humán műveltségterületeket – főként a magyar irodalmat és történelmet – érintő részeket.

Az irodalomtörténész Takaró, mint ismeretes, az antiszemitizmusáról ismert Nyírő Józsefet és a numerus clausus hívét, Tormay Cécile-t “zseninek”, a Nyugatot viszont „kis zsidó lapocskának” tartja, Kertész Imre magyarságát megkérdőjelezi:

Kertész Imre tulajdonképpen magyar, vagy nem az ? Ön szerint ?

Takaró Mihály nagyon szépen, magvasan fogalmazza meg a magyarság lényegét: NEM FAJ, RASSZ KÉRDÉS, HANEM SORSVÁLLALÁS ! A riporter kédésére (a sokak által vitatott Kertész Imre vajon magyar-e) a válasz: – ezt maga Kertész Imre fogalmazta meg a “Végső kocsma” cikkben -Kertész Imre naplójából részletek-, ami az ÉS 2001 december 19.

Spiró Györgyöt embernek nehezen nevezi:

Takaró Mihály: Klebelsbergtől Spiróig II. rész

Betiltott irodalom – Kondor Katalin vendége: Takaró Mihály irodalomtörténész Közéleti Szalon – 2009. május 26., Polgárok Háza (részletek) Nézze meg az I. részt is! www.polgarokhaza.hu

Takaró nemrég állami kitüntetést is kapott , ami ellen tiltakozott a Mazsihisz és a Tett és Védelem alapítvány.

A korábban Csépe Valéria vezetésével elkészült Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban a kormánynak az volt a kifogása, hogy nem elég keresztény, nem elég hazafias, nem elég nemzeti. Összességében: túl független.

Takaró Mihály: Hitler így dicsérte Horthyt

Takaró Mihály: Hitler így dicsérte Horthyt – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Dercsényi Dávid

A Horthyért rajongó Takarónak az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) van szerződése a hvg.hu szerint: “A 2019 január elsejétől augusztus 31-ig szóló megbízás tárgya hivatalosan „bizalmi jellegű szakértői feladatok, minisztériumi háttéranyagok szakértése, összefoglalók ellenőrzése, lektorálása, segédanyagok készítése”. Az azonban nem derül ki az amúgy a kormany.hu-n is fellelhető szerződéslistából, hogy az iménti leírásba a NAT-tal kapcsolatos teendői is beletartoznak-e, csak annyi, hogy a munkáért Takaró havi 1,123 millió forintot kap.”

 

[popup][/popup]