Vasárnap 13 izraeli katona esett el Gázában

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

 A Hamász elleni gázai fegyveres tűzharcban vasárnap életét vesztette tizenhárom izraeli katona – jelentette az izraeli tízes tévécsatorna.

Sebesült izraeli katonát visznek kórházba (Fotó: Flash 90)

Sebesült izraeli katonát visznek kórházba (Fotó: Flash 90)

A Goláni nevű elit egységhez tartózó katonák és katonatisztek vasárnap hajnalban a Gáza város északkeleti Szadzsahíja nevű negyedében zajló csatákban estek el, de halálukat csak vasárnap este a családtagok értesítése után hozták nyilvánosságra.

Nyolcan közülük egy páncélozott harci járműben haltak meg, amelyet kétfelől is tűz alá vettek az iszlamista harcosok és az egyik rájuk lőtt páncéltörő rakéta eltalálta járművüket. A többi katona különböző összecsapásokban vesztette életét.

Rajtuk kívül ötvenhárom sebesült katonát ápolnak különböző izraeli kórházakban, ketten közülük súlyosan sérültek.

A július nyolcadikán kezdődött Erős Szikla hadművelet csütörtöki szárazföldi kiterjesztése óta tizennyolc izraeli katona esett el, öt katonától vasárnap vesznek végső búcsút Izrael különböző katonai temetőiben.

Palesztin oldalon a vasárnapi harcok során nyolcvankilencen vesztették életüket – közölte a gázai övezet egészségügyi minisztériuma, amiből nem derül ki, mennyi volt a civil és mennyi a fegyveres áldozatok száma.

[popup][/popup]