Újjáalakult a Mazsihisz rabbitestülete

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“A mai napon a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Rabbitestülete megtartotta ünnepélyes alakuló ülését, melyen kilencen voltak jelen. A találkozón a testület tagjai megválasztották az elkövetkező négy évre a tisztségviselőket.

Dr. Róna Tamás, a Rabbitestület elnöke

Dr. Frölich Róbertet a testület újabb négy évre megerősítette Országos főrabbi, valamint az Áv Bét Din tisztségében. A Rabbitestület elnökének Dr. Róna Tamást választották meg, akinek munkáját két alelnök, Totha Péter Joel és Schönberger András főrabbik fogják segíteni.

A Mazsihisz vezetőségébe delegált két rabbi is megválasztásra került Scönberger András és Szerdócz Ervin főrabbik személyében. Darvas István főrabbi az elkövetkező négy évre pedig az oktatásért fog felelni” – fogalmaz a Mazsihisz Rabbitestületének közleménye.

Mint ismeretes, Dr. Róna Tamás a Kecskeméti Zsidó Hitközség rabbija, melynek Dr. Grósz Andor az elnöke, akit néhány hete a Mazsihisz elnökévé választottak.

*

Mint Radnóti Zoltán főrabbi a Szombat facebook oldalán kommentelte a fenti hírhez: 18 rabbiból 8 szavazott, 8 meg sem volt hívva az összejövetelre. Radnóti egy névsort is közzétett a meg nem hívott “nemecsekek”-ről: dr. Verő Tamás, Markovics Zsolt, Radnóti Zoltán, Kardos Péter, dr. Radvánszki Péter, dr. Kurucz Ákos, dr. Szántó-Várnagy Ádám, Hercz Dániel.

[popup][/popup]