Két halottja van a hat óra csend után újraindított gázai rakétatámadásoknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Eskol Regionális Tanács utasította a határ 4 kilométeres körzetében lévő közösségek lakosait, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Akcióban a Vaskupola elfgó rakétái a Gázából kilőtt rakéták ellen

Közel hat óra csend után – írja az ujkelet.live – , gázai terroristák újraindították támadásaikat, több sorozat rakétát kilőve a Gázai övezettel határos izraeli közösségekre és Askelonra.

A mintegy 50 Eskolra kilőtt lövedék károkat okozott több házban és egy istállóban. A Magen David Adom mentőszolgálat 2 halottról és 7 sérültről számolt be, kettő közülük 1 súlyos és 1 közepesen súlyos állapotban van.

A média szerint a két halott és a sérültek is külföldi munkavállalók.

Az izraeli hadsereg Twitteren közölte, hogy az Erez határátkelőnél egy 19 éves katona könnyű sérüléseket szenvedett egy aknavető gránát támadás következében. Az askeloni Barzilai Orvosi Központba szállították, végig eszméleténél volt.

A katona a humanitárius segélyszállítmányok átengedésénél segédkezett, mivel Izrael ma ideiglenesen újranyitotta mind az Erez, mind a Kerem Salom-átkelőket, több teherautónyi üzemanyagot, orvosi felszerelést és állati takarmányt engedve be az enklávéba.

A határ melletti területet célzó rakétákért a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet vállalta a felelősséget.

A legutóbbi rakétaesőt kiterjesztették Beersevára és Asdodra is.

Asdodban rakétatalálat ért egy építés alatt álló épületet:

A légierő mindeközben lebombázott egy földalatti rakétaindítót az al-Maghazi menekülttáborban a Gázai övezet középső részén, és további két rakétaindítót az övezet északi valamint egyet a déli részén.

Az Izraeli Védelmi Erők korábban közölte, hogy az elmúlt 24 órában lebombázta 12 Hamász-parancsnok otthonát, közülük háromét ma reggel – Gázaváros északi zászlóalj parancsnokhelyetteséét és két századparancsnokét. A parancsnokok otthonaikat műveleti központként használták, a hadsereg szerint.

A légierő továbbá csapást mért egy Hamász-sejtre Gázaváros déli részén, Khan Younis-ban, akik páncéltörő rakétatámadásra készültek.

Szintén megakadályozták a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik sejtjét, hogy rakétát lőjön Izraelre Gáza középső részéről.

Teljes cikk

[popup][/popup]