Meghalt a ma reggeli terrortámadás egyik izraeli áldozata

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Rina Shnerb, a 17 éves izraeli fiatalasszony, aki a ma reggeli terrortámadásban szenvedett sérülést a nyugati parton, Dolev telepesfalu közelében lévő forrásnál, belehalt sebesülésébe. 

Mentők a merénylet helyszínén (Fotó: Ahmad Gharabli / AFP)

Mint ismeretes, egy nyugati parti forráshoz kirándult az izraeli család három tagja, amikor bombát vagy kézigránátot dobtak feléjük egy autóból. 

A negyvenes éveiben járó súlyosan sebesült férfit és húsz év körüli fiát helikopteren vitték kórházba. Az életveszélyesen megsebesült lány életét a helyszínen próbálták stabilizálni a mentősök, de már nem tudták megmenteni.A merénylők elmenekültek, de a biztonságiak hajtóvadászatot folytatnak ellenük Rámalláh környékén, együttműködve a környező telepesek önvédelmi, biztonsági csoportjaival. Az utakon ellenőrző pontokat állított fel az izraeli hadsereg.

Jobbra Rina Shenrav, az áldozat (A család gyűjteményéből – Fotó: Alex Kolomoisky)

Ugyanezen a helyszínen, a Dolev telepesfalu közelében lévő forrásnál, egy palesztin terrorista agyonlőtt egy kirándulót, a huszonöt éves Dani Gonent négy évvel ezelőtt. Később a forrást Dani-forrásnak nevezték el.

A merénylet különösen feszült időszakban történt, péntekre erőszakos tömegtüntetéseket hirdetett a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet a gázai határvidékre.

[popup][/popup]