Gesztus Bushnak – Felszámolják a zsidó telepeket Ciszjordániában

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: HVG

2008. január 05.

Izrael valószínűleg megkezdi az engedély nélkül létesített ciszjordániai zsidó telepek felszámolását George Bush amerikai elnök jövő heti látogatása idején – mondta Hájim Ramón izraeli miniszterelnök-helyettes.

Bush kijelentette, hogy igyekszik rászorítani Izraelt január 8. és 16. között esedékes közel-keleti körútján a zsidó telepek ügyének rendezésére. „Az engedély nélkül épített telepeket például le kell bontani” – hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Úgy fogalmazott, hogy a kérdés rendezetlensége akadálya az izraeli-palesztin békefolyamat sikerének. (Bush azon van, hogy újraélessze a békefolyamatot, mielőtt a jövő évben távozik hivatalából.)

Ramón „valódi lépéseket” ígért az engedély nélküli telepek ügyében az izraeli rádiónak adott nyilatkozatában. Ezek az amerikai elnök izraeli látogatása alatt és után várhatók. Nem nevezte meg a telepeket, amelyeknek lebontását a közeljövőre tervezik, de jelezte, hogy kormánya azokra összpontosít, amelyek kívül esnek az Izrael által épített ciszjordániai biztonsági kerítésen.

támogatás
Pop up banner

[popup][/popup]