Nagyon fáj a feje a terroristának – ügyvédei a tárgyalás elhalasztását kérik

Írta: euronews - Rovat: Politika

Átmenetileg nem lát, nem hall és elviselhetetlen fejfájása van a 2014-es brüsszeli zsidó múzeum elleni támadás fő gyanúsítottjának.

Mehdi Nemmouche (forrás: ejpressorg)

Ügyvédei szerint Mehdi Nemmouche jelenleg nincs olyan fizikai állapotban, hogy válaszolni tudjon a bíróság kérdéseire. Azt állítják, hogy a börtön vezetősége nem engedte, hogy a férfi szakszerű orvosi ellátásban részesüljön.

– Azért jöttünk a bíróságra, hogy közöljük, nem lesz Nemmouche-tárgyalás, legfeljebb annak a paródiája, mert a börtönlét miatt Nemmouche úr nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen egy tárgyaláson – nyilatkozta Sebastien Courtoy, a férfi egyik ügyvédje, aki szerint 2018 szeptembere előtt nem folytatódhat a per.

Akcióban a terrorista/A gyilkosság áldozatai

A többszörösen büntetett előéletű francia állampolgárságú Mehdi Nemmouche 2014 májusában négy turistát ölt meg a brüsszeli zsidó múzeumnál. Néhány nappal később a marseille-i Saint-Charles pályaudvaron tartóztatták le. A férfi korábban Szíriában is harcolt, és azt feltételezik, hogy az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet tagja.

 

[popup][/popup]