Szombat előfizetés 2017

Figyelem, újítás: itt a holokauszt-tudatos antiszemitizmus

Írta: Gadó János - Rovat: Politika

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

Iskolapélda.

A novella illusztrációja – egyenletes színvonal

Egy Stoffán György nevű publicista, a kormányközeli polgárportál rendszeres szerzője A “zsidó” hullarabló címmel közölt elbeszélést (idézőjel az eredetiben).

A történet a Soros-ellenes hisztériakeltés szellemében írodott. Szívfacsaró sorokat közöl az üldözött zsidók szenvedéseiről („Igen, a durranás óh, Adonáj, az a durranás … amely után az ő csodálatos fia, Grünwald Ármin, aki megpróbálta apját és nagyanyját megvédeni, holtan esett össze…”), hogy ennek fényében mutassa be Soros Györgyöt, akit a novellában a nyilasok nyomravezetőjeként és a meggyilkolt zsidók vagyonának elrablójaként ábrázol. Stoffán szerint az akkor 14 éves Soros a nyilasok elől eltitkolt zsidóvagyon összelopkodásával alapozta meg amerikai karrierjét.

Az ízléstelen és hazug elbeszéléshez hasonló színvonalú képet mellékeltek a szerkesztők. A megtámadott személyt zombi, vagy más, nem emberi formában ábrázolni – ezt dehumanizálás néven tartja számon a szakirodalom.

Stoffán György amúgy régi motoros: már 1990-ben a rendszerváltás utáni egyik első antiszemita újság, a Szent Korona főszerkesztő-helyettese volt.

Természetesen nem érdemes minden gyűlölködő irományára glosszával reagálni, de itt figyelemre méltó újítással találkozhatunk: korunk szellemének megfelelően a Holokauszt áldozatai előtti főhajtás az alapállás, s ebből bontja ki gyűlölködő történetet a szerző.

Íme a bizonyság mindazok számára, akik abban reménykednek, hogy a Holokauszt-tudatosság lehetetlenné teszi az antiszemitizmust: a tanulékony tollforgató ügyesen elsajátítja az aktuális kliséket, majd ezekre építi fel A „zsidó” hullarabló című elbeszélést. A kormány nagy Soros-ellenes szabadságharcának szellemében.

 • Stoffán György

  Tisztelettel jelzem, hogy nem egy új műfaj született, hanem egy Soros interjú ihlette a novellát… érdemes megnézni… És még tompítottam is, hiszen a főszereplő nem is a nyilasokkal, hanem saját bevallás szerint a németekkel játszott össze… Önöknek az áldozatok sem számítanak, ha Sorosról van szó? Íme az interjú linkje…

  http://vigyazo.blog.hu/2017/01/11/dokumentum_soros_gyorgy_es_a_budapesti_deportalasok_interju_magyar_felirattal?token=5e9650c23ad8d32bd214330c263edf63

  • Na igen, valami ilyesmit akartam mondani én is… most ilyenkor hányas a kabát? Meg ilyenkor:

   Soros – eredeti nevén Schwartz – ma olyan szervezeteket támogat, amelyeknek fő célja Izrael zsidó jellegének tönkretétele, ha ugyan nem magának a zsidó államnak az elpusztítása.

   http://magyarkroki.com/article/1848

  • HablatyÁrpád_Közpénznyelő

   ez a novella a Soros-interjú fényében mégiscsak egy antiszemita gennyes sz..r. Soros elmondja hogy szemlélője volt a fosztogatásoknak, nem aktív részvevője. Beteg emberre vall, hogy egy ilyen fiktív történetet kanyarít egy menekülő 14 éves fiú számlájára. Nem szeretem Soros tevékenyéségét, de undorító ahogy ilyen firkász antiszemita klisékkel dehumanizálni akarja. Firkász úr! Soros nem találkozott “véletlenül” szálasival, kun páterrel, de minimum viesenmayerrel? pedig így zaftosabb lenne a “novella”…

  • אישטוון

   “Én nem vagyok babonás, és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.”

 • Gotha

  Miért! Erről a témáról még mindig nem lehet egyenesen beszélni?
  Stoffán György csak összerendezgeti a tényeket!

 • antalom

  “Amikor a zsidók rendszerszerű üldözése elkezdődött, azt nem a németek, nem a magyar
  kiszolgálóik hajtották végre, hanem – a legmeglepőbben – maguk a zsidók.”
  (Tivadar Soros: Masquerade, Arcade Publishing, 2001, 16, old.)
  Az apa emlékirataiból.

  • Rebel

   Ez egy kicsit erős. Túl vastag.

 • Hun

  Ideje lenne szembesülni azzal, mennyi zsidó segítette a németeket saját népével szemben. Nem tudom, például mennyi japán segítette az USA hatóságait ugyanabban az időben amikor az ő honfitársaikat gyűjtötték és zárták ugyanúgy táborokba, ellenségnek nyilvánítva hosszú ideje ott élőket… Jellem vagy van, vagy nincs.

  • Rebeka

   Nos, mennyi? Álljon elő, ha tud valós tényeket, számokat és ne lebegtessen semmiféle vádaskodást!

   • Hun

    Na tessék Rebi egy kis ízelítő: G.Soros, az állítólagos Einsatzgruppék tagjai, a gettók belügyeinek rendezésére helyi zsidókat neveztek ki és rendfenntartó csapatokat is alakítottak ugyancsak helyi zsidókból. Ezek együttműködtek a németekkel, jelentettek nekik. Nem is szerették őket hitsorosaik. Ajánlott könnyű-irodalom ez ügyben -egy zsidó írótól- Leon Uris: Mila 18 (a számra lehet, rosszul emlékszem). A varsói gettólázadásról szól. Gondolom az amerikai és egyéb nagytőkés zsidóságot

   • Rebel

    Kedves Rebeka
    Voltak, sorosgyörgy volt az egyik közülük. Ma Izrael ellenes aktivításával bizonyítja igazi érzéseit.

    • Rebeka

     Kedves Rebel, köszönöm válaszodat. Sajnálatos módon, a zsidóság körében mindig akadt öngyűlölő réteg, akik sokkal inkább voltak saját népük ellenségei, mint pártolói. Most éppen az a baj, sokan azonosítják a zsidóságot Soros Györggyel, tetteivel, azzal az emberrel, aki csupán zsidónak született, de semmilyen formában sem vallja magát zsidónak.
     ( a fenti hozzászólót – többféle okból -, blokkoltam, ezért nem adtak választ szemtelen, támadó kijelentésére.)

     • Hun

      Ne félj Rebi, nem bánt senki! Hiába üvölti a 168 tóra, hogy itt vannak a nácikok!

     • Hun

      Mi olyan szörnyen szemtelen egy magyartól egy kiválasztott felé?

     • HablatyÁrpád_Közpénznyelő

      Csak a tények kedvéért: Soros György sehol nem nyilatkozta és erre bizonyíték sincs, hogy bárkit is feljelentett/elárult volna 44-45-ben. Vagy hogy valakinek a vagyontárgyait leleplezte volna. Ezek mind elferdült antiszemita agyakból pattantak ki, akiknek jellemzőjük a mérhetetlen negatív túlzás, ha zsidóval találkoznak. Mint írtam, egy 14 éves fiú életben maradási ösztönét ne tekintsük a nyilas hatalom konspriratív kiszolgálójának. Bőven vannak a magyarok között, akik Sorosnál összehasonlíthatatlanul nagyobb gyilkosságokat és bűnöket követtek el a vészkorszakban. Őket kellene elsősorban felderíteni, mert ebben bőven van lemaradása a magyarságnak!

    • Hun

     Rebi betojt, jönnek a nácikok! Letiltott, jujjuj!

   • rajgy

    Rebeka!
    A “Remény” 2006 januári I. számában írt a Mazsihisz akkori elnöke egy cikket:
    “Dr. Feldmájer Péter: Mentegessük-e a zsidó tanács tagjait ?”
    http://www.remeny.org/remeny/2006-tavasz-5766-adar-niszan-ijjar/dr-feldmajer-peter-mentegessuk-e-a-zsido-tanacs-tagjait/
    A cikkben nem kertelt, kimondta: (idézetek a cikkből)
    “…….Mi vett rá zsidó embereket arra, hogy a gyilkosok szolgálatába szegődjenek, segítsenek egy egész népet kiirtani ?……..”
    “…….Scheiber igazgató úr álláspontja általában irányadó volt számomra, és véleménye egybeesett édesapáméval, aki ugyancsak lesújtóan nyilatkozott a zsidó tanács tagjairól: árulónak tartotta őket…….”
    “………A zsidó tanács tagjai a gyilkos gépezet részeivé váltak, és nagymértékben elősegítették, hogy az emberek a gyilkosok valódi céljainak ismerete nélkül menjenek a gettóba és a halálba. Döntő szerepük volt abban, hogy a magyarországi zsidóság nagyobb része fegyelmezetten tett eleget a hatósági intézkedéseknek………”
    “…….A zsidó tanácsnak döntő szerepe volt abban, hogy a magyar zsidók nem ismerték fel a veszélyt………”
    ——–(eddig az idézetek)———–
    A budapesti zsidók szégyene az, hogy nem állnak ki MEGMENTŐJÜK, Horthy Miklós szobra mellett, miközben a megszállást stratégiai okokból kiprovokáló Churchill-nek szobra van a Városligetben.

    • Miriam

     Akkor ez- micsoda?
     Errol- hallgat a fama-mi?

     https://ujkelet.live/2016/09/26/david-gurral/

     • rajgy

      Miféle “kimosdatásról” beszél??
      Az a helyzet, hogy a budapesti zsidókat, negyedmilliót, Horthy Miklós mentette meg, és a budapesti zsidókban nincs annyi gerinc, hogy ezt megköszönjék megmentőjüknek.
      Helyette azt keresik, hogy mit tudnak felhozni Horthy Miklós ellen, hogy ne kelljen hálásnak lenni. Mi köze Horthy Miklósnak a nyilasokhoz?
      (mult-kor cikk)
      Szenes Hanna a brit hadsereg katonájaként, egyenruha nélkül érkezett Magyarországra. Az ilyeneket még a genfi egyezmény sem védi. Mi köze ehhez Horthy Miklósnak?

      Aki a zsidó-törvényeket emlegeti, az elferdíti a múltat. A zsidó közösség létét nem a zsidótörvények fenyegették, hanem a német megszállás. Amikor Bajcsy-Zsilinszky Endre 1943 decemberben a magyar parlamentben, a zsidó törvények visszavonását követelte, másnap Hitler kedvenc újságja a “Völkischer Beobachter” figyelmeztette Magyarországot, a várható német megtorlásra:
      http://www.jta.org/1943/12/20/archive/resolution-in-hungarian-parliament-urges-revocation-of-anti-jewish-regulations
      “………..Commenting upon the pro-Jewish resolution, the Voelkischer Beobachter warns Hungary against taking any steps in favor of the Jews. “Such steps are bound to have serious consequences for the Hungarian people,” the Nazi organ writes……….”

     • Miriam

      Mivel on csak a “megfelelo” reszeket idezi -Pl. csak Hanna Szeneshez
      viszonyult, de “nem latta” a magyar cionista ellenallasrol-
      es mentesrol szolo cikket az Uj-Keletben,

     • Miriam

      Erdekes,meg voltam gyozodve,hogy on valamennyire
      tud angolul{tekintve a nehany sor idezetet,amit kozolt
      ezen a nyelven}.
      Mi tortent megis,hogy nem valaszol Prof. Randolph Braham
      cikkere, aki a Magyar Holocaust leghiresebb kutatoja-
      es eppen Horthy rehabilitalasarol irt ? {Amibol kozoltem
      egy reszt},
      “Razos tema?”

     • rajgy

      Elnézést, hogy egy kis időre volt szükségem, hogy eldöntsem, hogy hol kezdjem, mert annyi hazugság van a Spectrum cikkében. De néhány példát kiválasztottam.:
      1)
      “……. Disastrous as Horthy’ s domestic and foreign policies …….” Hogyan lett volna a belpolitika katasztrófális? Később Braham maga írta a cikkében, hogy a zsidók a környező országokhoz képest jó helyzetben voltak: “…….the Jews of Hungary were relatively well off, …….”
      2)
      “……Disastrous as Horthy’ s domestic and foreign policies…….”
      De Horthy külpolitikája sem lehetett rossz, hiszen abba akarta hagyni a háborút. Békét akart. A “BÉKE” az mégiscsak egy jó dolog nem? Ráadásul később azt hánytorgatta a magyarok szemére, hogy “utolsó csatlós” (“………Hungary became the only Nazi satellite to fight to the very end and ……..”)
      Ha ki akart lépni Horthy, az a baj, ha nem tud kilépni, akkor az a baj. Itt Braham elhallgatta, hogy az USA, választott hazája, nem segített kilépni a háborúból, sőt a német megszállást kívánta, és nem bombázta a vasútvonalakat Auschwitz felé, stb…
      3)
      “……. the Nazis and their Hungarian accomplices succeeded in “solving” the Jewish question at lightning speed. …….”
      A deportálásokról is félrevezet, mert a könyve 797.oldalán leírta, hogy a Zsidó Tanács eltitkolta a gázkamrákat a zsidó tömegek előtt.
      http://mek.oszk.hu/11500/11506/html/oldalankent2/Braham797.htm
      “……. a náciknak a zsidók könnyű és békés kiirtásában aratott megdöbbentő sikere „közvetlen eredménye volt annak, hogy a borzalmas igazságot eltitkolták az áldozatok előtt”
      Ami a budapesti Zsidó Tanács vezetőinek hallgatását illeti, a háború után adott magyarázatok természetesen sokfélék. Benoschofsky Ilona például úgy érvel, „feltehetően a Zsidó Tanács elgondolása az volt, hogy a magyar zsidóság menthetetlen, és így jobb, ha nem tudja, milyen sors vár rá. S minthogy amúgy is a németek kivégzéssel fenyegették azt, aki deportálásról beszél, a Tanács nem segített abban, hogy nyilvánosságra kerüljön a deportálás igazi célja, a gázkamra és a krematórium ……..”
      4)
      “…… when the secrets of Auschwitz were already widely known. ……..”
      Ez sem igaz, mert tudjuk, hogy a Kasztner nem adta közre a Vrba és Wrezler jelentését. (768.oldal)
      http://mek.oszk.hu/11500/11506/html/oldalankent2/Braham768.htm
      “…… Miért halasztották június második feléig, amikorra a vidéki zsidók zömét már deportálták, hogy tájékoztassák Horthyt és más kormányzati vezetőket? …..”
      5)
      “…… longing for the return to the “good old days” of the Horthy era. …..”
      A Horthy korszakot is pellengérre állította, pedig 1934-ben a svájci zsidó újság Magyarországot példaként állította más nemzetek elé:
      http://www.jta.org/1934/12/28/archive/hungarys-example
      “…… Could not Hungary’s experience serve as an example to other European nations? ……”
      ===
      Higgye el, kétszer ennyi példát is találtam volna a cikkben!
      Randolph Braham írt egy jó könyvet a 80-as években, amit 1997-ben adtak ki Magyarországon és Karsai László is aláírta, de az ezredforduló után Randolph Braham (Karsaival együtt) szembement saját könyvével, liberális zsoldossá vált, és a holokausztot a liberálisok rendelkezésére bocsátotta, mint politikai fegyvert.
      (Az a kép a cikkben pedig akkor készült, amikor még Chamberlain is szorongatta Hitler kezét.)

  • HablatyÁrpád_Közpénznyelő

   Ugyan már. És a magyarok között hány olyan volt aki a saját nemzetét szolgáltatta ki a megszálló csapatoknak? Ez a hozzászólásod azt sugallja hogy a zsidók között több a jellemtelen ember, mint más nemzetek között. Ez pedig óriási hazugság, régi antiszemita klisé.

   • Hun

    Sajnos a magyarság soraiban is voltak/vannak nemzetárulók. Ezt lehet kutatni, lehet róla beszélni. Viszont a zsidóságot szóbahozva már antiszemitizmus stb. A szokásos…

    • HablatyÁrpád_Közpénznyelő

     Pontosan. És az a furcsa, hogy magyarként Önt nem az áruló magyarok érdeklik, hanem mindig a zsidók. Ez Önnél valami perverzió?

 • Vahurinyec

  ebben szerintem sincs új. a Soával való visszaélés egyidős kábé magával a Soával. az a fontos, hogy tetten érjük, ha visszaélnek vele – a “XXI. századi” szélsőjobboldal már régóta teszi ezt, de nemrég fölzárkózott már hozzájuk a “XXI. századi” baloldal is… és már nem csak Nyugaton, hanem egyre inkább Magyarországon is.. elég fontos, hogy mindig komplexen figyeljük az aktuális kontextust ahhoz, hogy ne dőljünk be, ha az áldozatot vádolják

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Friedmann Magdolna, aki beházasodott a Nehru családba

Friedmann Magdolna 1908. december 5-én született egy asszimilálódott budapesti zsidó családba, amely később Forbath-ra változtatta a vezetéknevét. A Magyarországon érvényben...

Netanjahu szerint a német külügyminiszter érzéketlenül viselkedett Izraelben

Érzéketlenül viselkedett Sigmar Gabriel német külügyminiszter Izraelben, ezért nem jött létre a találkozó vele - mondta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő egy pénteki...

Close