Szombat előfizetés 2017

Az „új Hitler”, akinek ortodox zsidó lánya van

Írta: Lázár György - Rovat: Külpolitika, Politika, Vélemény

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

Donald J. Trump elnökjelöltsége meghökkentette az Egyesült Államokat. Egyes amerikai lapok Hitlerhez hasonlítják, a Philadelphia Daily címlapján olyan szögből fotózták, mintha kezét náci üdvözlésre emelné, mások szerint úgy gesztikulál, mint Mussolini.

Donald-Ivanka-Trump-e1441900736852-650x428

Donald Trump és lánya, Ivanka

Jelöltségét sokáig senki sem vette komolyan. Hogyan is lehetne elnök valakiből, aki soha nem töltött be politikai tisztséget, soha nem nyert választást, és bombasztikus kijelentésekkel szórakoztatja híveit? Egyfajta amerikai Arturo Ui ő, állítják sokan.

Sok ezer kilométeres falat építene a mexikói határon és azt Mexikóval fizettetné meg; kiutasítana minden muszlimot az USA-ból. „A muszlimok gyűlölnek bennünket” tajtékzott a legutóbbi TV vitában, „Nincs más választásunk: le kell számolnunk az Iszlám Állammal.”

Trump stílusa szokatlan, úgy beszél, mint egy taxisofőr,

vagy egy postás. Politikai programja nincs. Sok konkrétumot nem árul el, nem tudni hogyan kormányozna, és kampányrendezvényei egy stand-up komikus produkciójához hasonlítanak. Tömegek tódulnak a cirkuszra, de újabban gyakoriak a verekedések támogatói és ellenzői között. Trump azt hajtogatja, hogy gazdag, nincs szüksége pénzre a kampányhoz, ellenfelei viszont a lobbisták zsebében vannak.

TrumpHitlerDe kicsoda is valójában az ingatlanmilliárdos Donald J. Trump?

69 éves. Hillary egy évvel fiatalabb nála, és ha megválasztják, Trump minden idők legidősebb elnöke lenne beiktatásakor. Bevándorlók sarja. Anyja Skóciában, egy Tong nevű halászfaluban született Lewis szigetén. New York-ban vakációzott amikor Trump apjával találkozott és összeházasodtak. Apai ágon német származású, apai nagyapjának még Friedrich Drumpf volt a neve, azt változtatták Trump-ra. A család sokáig titkolta német származását.

Donald eddig háromszor nősült. Első felesége egy cseh bevándorló, Ivana volt. A második rövid frigy volt Marla Maples-szel, mostani neje a szlovén bevándorló Melania, aki negyedszázaddal fiatalabb nála.

TrumpMussolini

Rosszindulatú összehasonlítás?

Gyakran lobogtatja a Bibliát is, hithű kereszténynek mondja magát. Trump persze soha nem volt vallásos. Korábban azt hitték róla, hogy ír katolikus, de nem az, hanem presbiteriánus. Temploma az Első Presbitariánus Templom, New York, Jamaica negyedében. Igaz, ott ritkán látták, de tény hogy ott keresztelték meg és szülei is odajártak. Sok amerikai választónak fontos hogy az elnökjelölt protestáns legyen, és Marco Rubio katolikus hite, valamint az a tény, hogy Jeb Bush a felesége kedvéért áttért a katolikus hitre, sokak szemében megbocsájthatatlan bűn.

Meglepő viszont, hogy az elnökjelöltek közül Trumpnak van a legszorosabb kapcsolata a zsidó közösséggel és Izraellel.

Trump ízig-vérig New York-i, zsidó barátokkal nőtt fel,

üzlettársai, alkalmazottai és bizalmasai között számos zsidót találunk. Korábban ő volt az New York-i Izrael Nap egyik fővédnöke is, és a Katrina hurrikán után a cedaka dobozokban gyűjtött a zsidó károsultak megsegítésére. Számos zsidó szervezet is kitüntette a közösségért végzett munkájáért.

TrumpRabbiSchneier

Ivanka jó kapcsolatokat ápol Arthur Schneier rabbival (a kép jobb szélén) is, aki Orbán “barátja”, és közreműködött a korona vsszaadásában is.

Trumpnak ingatlanbefektetései vannak Izraelben. Ramat Gan-ban egy hatalmas Trump Plaza Tower-t akart építeni, de később eladta a telket. 2013-ban az izraeli választások előtt videóüzenetben biztosította támogatásáról Netanjahut, akivel baráti a kapcsolata.

És ha mindez nem lenne elég, Trumpnak ortodox zsidó lánya van. Ivanka Trump a dúsgazdag és igencsak vallásos Jared Kushner felesége lett, de előtte ortodox előírás szerint áttért a zsidó hitre. Szombattartó és kósert eszik. Trump nemrég arról panaszkodott, hogy szombaton nem tud a lányával beszélni, mert az nem veszi fel a telefont.

Trumpdaughter

Trump lánya és veje, Jared Kushner

Zsidó közönség előtt azt hangoztatja, hogy

“imádja” Izraelt,

sőt, beszédet is mond a befolyásos lobbi-szervezet, az AIPAC (The American Israel Public Affairs Committee) rendezvényén, de nem hajlandó elfogadni támogatásukat. Azt hangoztatja, hogy „semleges” az izraeli-palesztin konfliktusban, nem úgy, mint Obama, aki „rettenetes politikát” folytat a Közel-Keleten. Kétértelmű nyilatkozatai népszerűek az amerikai arab szavazók között is. Amikor zsidó támogatói kérdőre vonták, azt magyarázgatta, hogy csak úgy tud jó alkut kicsikarni ha „semleges”.

Amikor David Duke, az antiszemita egykori Klu Klux Klan vezér bejelentette, hogy támogatásáról biztosítja, Trump azt állította, hogy nem ítélheti el Amerika első számú antiszemitáját, mert azt sem tudja, kiről van szó. Trump egy csapásra az amerikai szélsőjobb kedvencévé vált. Néhány évvel korábban Trump még a New York Times-ban ostorozta Duke-ot. Becsületére legyen mondva később elhatárolódott a KKK vezértől.

Hillaryt hazugnak tartja, szerinte minden idők legrosszabb amerikai külügyminisztere volt. Személyesen viszont baráti kapcsolatokat ápol Clintonékkal, akiknek korábbi politikai kampányait anyagilag is támogatta. Sőt, egykoron esküvőjére is meghívta a Clinton házaspárt, és Clinton lánya, Chelsea, és Trump lánya, Ivanka ma is közeli barátnők.

A tömegek megbabonázva hallgatják gyakran értelmetlen monológjait,

„Amerikát naggyá akarom tenni!” – harsogja. A sajtót megnyugtatja, ha megválasztják elnöknek „egészen más személyiségem lenne”. A kampányrendezvényeken mindig vele van – a most éppen harmadik gyerekével terhes – Ivanka lánya. Trump megérti hogy lánya szombaton nem utazhat, akkor zsinagógába megy a férjével.

Az amerikai előválasztási kampánynak mindig is volt egyfajta cirkuszi hangulata, de Trump feje tetejére állította a Republikánus Pártot. Megfenyegette őket, ha megtagadják tőle az elnökjelöltséget, akkor zavargások is lehetnek. Ilyen jelöltet még nem láttak Amerikában.

*

A vélemény rovat cikkei nem feltétlenül esnek egybe a szerkesztőség álláspontjával.

Adó

 

Címkék:Donald Trump

 • rrrebelll

  Ez a cíkk jellemző olyan ujságírókra mint ez, aki ezt a hazugságoktól, torzításoktól, nyózsgő förmedvény ide ömlesztette. Nehéz cáfolni mert majdnem miinden sora hazug förmedvény. Függetlenül melyik söpredék szélső baloldali rongyból fordította.

  • Fényt az éjszakába

   Lehetne erről egy kicsit többet mert ezek csak kijelentések és vádak?

  • MosheAkiva

   Speciel en hallottam az elmondottak nagy reszet. Ezekrol:

   “” A sajtót megnyugtatja, ha megválasztják
   elnöknek „egészen más személyiségem lenne”. “”
   ” Megfenyegette őket, ha megtagadják tőle az
   elnökjelöltséget, akkor zavargások is lehetnek.”

   viszont nem hallottam, vagy olvastam sehol. Vannak mas kisebb zokkenok is a cikkel, de azok nem ennyire total legbolkapottak.

   • rrrebelll

    Arra utalt, ha republikánus párt a konvención annak ellenére, hogy a legtöbb küldottje, közel az aszolút szám körül lenne megróbáják csalással megfosztani jelöltségtől. Egybként David Duke sohasem támogatta Trumpot, amásik érdekesség amint a cíkk címe Új Hitler, a Hitler mint jelző sokkal jobban illik Obamára. A KKK Hillary Clintont biztosította a támogatásáról, csak a sajtó nem beszél róla.

    • MosheAkiva

     Hat igen. Obama megtett mindent, hogy tonkretegye Izraelt, es meg most is ugyeskedik. Most egy Biztonsagi Tanacs hatarozatot akar, amit aztan megvaltoztatni sem lehet.
     Trumpon kivul egyik jelolt sem latszik tul izgatottnak Izrael sorsaert, sot, egyik-masik egyenesen folytatna Obama aljassagat. De ettol fuggetlenul a legtobb amerikai zsido Trump ellen van.

 • esélyes amerikai elnökjelölt hitlerezős gyalázásánál azért nem árt előrelátóan feltüntetni, hogy véleménycikkről van szó vagy a Szombat folyóirat álláspontjáról

 • Pingback: Életének 87. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kertész Imre – Nobel díjas magyar írótól búcsúzunk – a Szombat online interjúja | SzántóGráf()

 • László Boda

  Milyen furcsa,és örült világban élünk. Legjobban a zsidó tulajdonban lévő médiák zsidóznak,nyomulnak,jelentéktelen helyzeteket felnagyítva.Szítják a normális zsidók,és a nem zsidók közötti kapcsolatokat.Mint tudjuk ezek a média mogulok,bankárok,multi gyárosok a zsidóság igazi ellenségei. Ezek pénzelték végig Hitler háborúját,még akkor is amikor tudták Hitler zsidókat (is) éget. Mint tudjuk,-akár csak ma- más vallások nem rendelkeztek bankokkal gyárakkal,médiákkal stb.stb. Nos ezek szenvednek ha béke van a népek,vallások között,és mindent elkövetnek,hogy egyre több pénzük legyen amit a gyűlöletre,-majd háborúkra építenek. Persze aki tud a sorok között olvasni az látja semmi másra nem megy ki a gyűlölet kampányuk,csak arra,hogy rettegjenek,-meneküljenek ki Izraelbe. Nem látok semmi kivetni valót abban ha valaki tisztességes,a társadalmi normákat betartó zsidó,cigány,skót vagy bármi addig amíg egy társadalom,ország kifosztásán,uzsorán nem telepszik rá arra az országra,népre amely egyenrangúként kezeli. Magyarországon addig ameddig az amerikaiak nem hozták a “demokráciájukat” a gengszterváltás előtti időben nem foglalkozott még a lőtéri kutya sem azzal ki a zsidó,és ki a keresztény,vagy más vallás. Csak azután kezdtek az emberek “zsidózni” miután az ötvenes évek mintájára totál pénzéhes lakosság érdekeivel,megélhetésével nem törődő zsidó maffiózók vették át a hatalmat,az ország élén és gondoskodtak arról,hogy az égvilágon minden lepusztuljon,majd aztán fillérekért a haverjaik megvehessék Erre hozták létre az ÁPV Rt-t az ország legnagyobb zsidó-komcsi tolvajjal az élén,aki elég átlátszó módon minden párt kedvence máig mert minden olyan intézményben ott volt,MÁV,-rosszul megépített autópályák ((( 3 x többért mint Olaszországban))) majd a nagy falat az NFÜ élére rakása,ennek a féregnek ahol ugyan úgy mint a magyarok életterének számító munkahelyek,üdülők,földek, feldolgozó ipar stb.stb. szőrén szálán eltűntek az uniós milliárdokkal együtt,- leépítették,kifosztották az országot, -végrehajtó maffiájukkal az élen a lakosságot! Ezek furcsa módon mind zsidók voltak. Ebből egyértelműen kiderül,nem a tisztességes zsidókat szidják akik ugyan úgy áldozatai a pénzéhes multi zsidóknak,média mogulok hazugságainak mint a zsidó multik által pénzelt Hitler hatalma idején. Nos ezek miatt nem történt meg az elszámoltatás,mert a nagy fosztogatásban az össze,ismétlem az összes párt,-kormány benne volt,-van a mai napig! Ezért vannak szabadlábon a gyurcsótány féle hazaáruló tolvajok,mert sokat tudnak egymásról.

 • BCS911

  Nagyon ostoba a cím, Trámp az elit része, csak ezt sokan még nem fogják fel.

 • Ibolya Molnar

  http://eloben.hu/kulfold/2016-07-22/melania-trump-diplomaja-valoszinuleg-nem-letezik
  Ebből a buta libából lesz FIRST LADY, a nagyszerű és okos Michelle Obama után…borsódzik a hátam tőle, szegény Amerika. Donald Trump egy vén, kivénhedt ingatlan milliárdos, aki össze-vissza zagyvál beszédeiben minden hülyeséget.

  • Rebel

   Szomorú az Ön baromi ignoranciája. Michelle Obama egy női ruhában hetyegő gorilla, legjobb esetben. Ez a FIRST “WOMAN” ha ugyan woman.

   • Katalin Pap

    A gorillák rendkívül értelmes állatok, ami Melania “first lady”-ről nem mondható el. Fő erőssége a magamutogatás, lehetőleg pucéran. Erre csorog a férfinép nyála.

    • Vasile Muresan

     Hillary beceneve az Államokban Killary, mert sorozatgyilkos hirében áll. Ezenkivül a legkorruptabb tisztségviselo volt, a fegyverlobby feketén pénzelte. Elöbb nevetségesnek tünt a vád szexuális aberációiról, de végül biztonsággal állitható, hogy e-mailjei közt hatalmas “férfi nemiszerv” fotógyüjtemény volt. Azon csodálkozom, hogy akadnak olyan ibolyák és katalinok, akik egy ilyen perverz vénasszony mellett kiállnak…

     • Katalin Pap

      Én pedig azon csodálkozom, hogy vannak olyan ütődött vasilok, akik összekeverik Michelle Obamát, Hillary Clintonnal.

     • Vasile Muresan

      Katikám, a “szőke nő” kategória még egy néger nőre is vonatkozhat, de rád aranyoskám tökéletesen illik.

     • Katalin Pap

      Én magát csak a nem létező esze után tudom minősíteni, mivel nincs hozzá bátorsága, hogy a fizimiskájával is megörvendeztesse a nagyközönséget.

     • Vasile Muresan

      Már ismerkedni is akarsz a neten? Rácuppannál a farkincámra?

     • Katalin Pap

      Cuppanjon rá a szép szőke hercege, a Donald Trump!

     • Tamás Tóth

      https://www.facebook.com/IsraeliPM/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf Ti antiszemiták gyalázátok Trumpot!

     • Katalin Pap

      GyaláZZátok, Tóth. Ne spóroljon a betűkkel!

     • Tamás Tóth
    • Rebel

     A Gorillák nem mindig értelmesek különösen abban az esetben amikor magassarkú cipőben hetyegnek mint elnők feleségek. Ezekre nem csorog a férfinép nyála mert csak a nevükben nők https://uploads.disquscdn.com/images/82f83da5ec58d8f035d7539c4ed6f09ec6975532a2f39c1cab796d98e8830243.jpg

 • Tamás Tóth

  Bruhahahha ! Az antiszeita Hitlerry hivek nem merik gyalázni Trumpot!

 • rajgy

  Ez a LÁZÁR GYÖRGY most zsidóként, vagy liberálisként “Hitlerezett”?
  Az eddig legyilkolt áldozatok számát tekintve, Trump számláján még nincs, de Obamáén, vagy Netanjahuén már van áldozat.
  “….. Politikai programja nincs…..” ??
  Lecsukatja Hillaryt és mindent másképp csinál, mint a liberálisok. Ez legalább olyan kifejező, mint Orbán: 2014-es “Folytatjuk!”-programja.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Natalie Portman Jackie Kennedyt alakítja

Natalie Portman alakítja a néhai amerikai first ladyt a Jackie Kennedyről szóló új filmben, meggyilkolt férje, John Fitzgerald Kennedy elnök...

Köves Slomó a kormány segítségét kérte

A kormány folyamatos párbeszédre törekszik a zsidó közösségekkel, és támogat minden olyan kezdeményezést, amely a zsidó közösségek együttműködésének javítását szolgálja...

Close