Zsidózás a lelátón: A magyar kormány elítéli

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Politika

Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli az augusztus 15-ei izraeli-magyar barátságos labdarúgó-mérkőzés méltó lebonyolítását megzavaró szurkolók viselkedését.

izraelimagyar cimlapra

A kormány az új alaptörvényben garantált alkotmányos jogokat minden esetben a legmesszemenőbbekig védelmezi, ezért határozottan fellép minden faji, vallási, nemzetiségi hovatartozás alapján történő megkülönböztetés ellen – rögzítette a Kormányszóvivői Iroda az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Hozzátették: a kormány “akkor is felemeli szavát, ha a szélsőséges megnyilvánulások közvetlenül nem sértenek törvényt, és ezért a hatóságok azonnali fellépésének nincs jogi alapja”.

A kormány nyitottsággal és békével közelít a világ összes népéhez, és ezt a hozzáállást kéri minden magyar embertől – zárul a Kormányszóvivői Iroda közleménye.

Izraeli lapok hétfőn foglalkoztak a barátságos mérkőzésen történtekkel. A Haarec című izraeli napilap azt idézte fel, hogy a magyar szurkolók a lelátókról “büdös zsidót” kiáltottak, Mussolinit méltatták, Palesztinát éltették, és az izraeli himnusz elhangzásakor hátat fordítottak a focipályának.

[popup][/popup]