Nemzetközi elismerés a debreceni főrabbinak

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

2017. január 2. és 4. között a Cionista Világszövetség szervezésében Jeruzsálemben került sor az ortodox rabbik hagyományos kongresszusára,ezúttal a város egyesítésének 50. évfordulója jegyében.

42 országból 136 rabbi vett részt a különleges eseményen, ahol kiemelt témaként szerepelt az antiszemitizmus elleni harc.

Az első napon a debreceni főrabbi, Dr. Asher Ehrenfeld elismerő oklevelet vett át Yehiel Wassermanntól, a Cionista Világszövetség diaszpórában élők vallási ügyeiért felelős központjának vezetőjétől 40 éves rabbi-szolgálatáért, és a diaszpórában Debrecenért és másutt kifejtett 25 éves munkájáért. A kitüntetést többek között Shlomo Moshe Amar Jeruzsálem szefárd főrabbija, és Arye Stern, Jeruzsálem askenáz főrabbija is aláírta.

Az ünnepelt méltatására beszédet mondott Rabbi Yehiel Wassermann. A konferencián jelen volt az izraeli kormány képviseletében Naftali Bennett diaszpóraügyi miniszter, Eli Ben-Dahan védelmi miniszter helyettes, Nir Barkat jeruzsálemi polgármester, valamint  David Lau izraeli és Shlomo Moshe Amar Jeruzsálemi főrabbi is.
Az izraeli hadsereg főkántora, Shai Avramson különleges műsorával zárult a kongresszus első estje.

Elismerés ez a magyarországi, ezen belül a debreceni zsidóságnak is. MAZAL TOV Rabbi Úr,  bisz hundert und zwanzig!

“Ez hadüzenet minden muszlim ellen”

Hadüzenetnek tekinti Donald Trump tervét, az amerikai nagykövetség átköltöztetését Jeruzsálembe, minden muszlim ellen, amit nem fognak csendben eltűrni - erről...

Megjelent a Szombat januári száma

Megjelent a januári Szombat! Keresse a jobb könyvesboltokban és a nagyobb újságos standokon, vagy válassza a könnyebb megoldást: Fizessen elő...

Close