Szombat előfizetés 2017

Mirkóczki reagált a zsidózásra: Általánosságban soha sem ítéltünk el népeket

Írta: mandiner.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

Általánosságban soha nem ítéltünk el népeket, nemzeteket, országokat; viszont voltak jelenségek, politikusok, politikai akciók, amik ellen fölléptünk – mondta Mirkóczki Ádám Apáti István 2011-es zsidósággal kapcsolatos álláspontjára, amely szerinte nem volt felháborító.

 

 

Apáti István általunk közölt 2011-es kijelentéseivel szembesítették Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét a párt keddi sajtótájékoztatóján – írja a Pesti Srácok.

A Pesti Srácok szerint Mirkóczki Ádám először Orbán Viktor egy kilencvenes évekbeli, parlamenti bekiabálásával („Térdre, csuhások!”) próbált terelni mondván, a miniszterelnök se kért elnézést amiatt. Majd azt mondta, hogy „Apáti 2011-es szavai semmilyen relevanciával nem bírnak a Jobbik mai politikájára”. Ezután azt állította, Apáti „éppen akkor és éppen arra” reagált, hogy Simon Peresz izraeli államfő Magyarország fölvásárlásáról beszélt. Ő egyébként személy szerint egyetért azzal, hogy Apáti tiltakozott Peresz kijelentése ellen. Szerinte „a felháborító abban nem az volt, amit Apáti István mondott, a fölháborító az volt, hogy a Jobbikon kívül más még csak meg sem szólalt, nem is tiltakozott az ellen, ami a diplomácia világában – finoman fogalmazva is – példátlan.”

 

Ateljes cikk itt olvasható.

 • Anabolikus kreatin cowboy

  https://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M Ez ellen nem csoda ,hogy felszólalt , nem tudom mit szólnának ha egy magyar politikus mondana hasonlót izraellel kapcsolatban. Tehetségünk és “összeköttetéseink” vajon kik azok? Persze olyan akinek súlya van mint pl. Áder. 😉

  • Fényt az éjszakába

   Aki érti a szöveget körberöhögi azt aki erre a beszédre hivatkozik.

   • Anabolikus kreatin cowboy

    Aki nem akarja érteni az nem érti , dinamizmusunk és összeköttetéseink jóvoltából lehet te vagy az egyik. 🙂

    • Fényt az éjszakába

     A szöveg irónia volt amit csak a hébert értő ért meg.
     Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a
     közlés módja által hordozott jelentéstartalom. Az irónia eszköze lehet a
     szokásostól eltérő kontextus, kiejtés vagy más akár nem verbális gesztus is.

     Aki nem tud héberül és mégis hivatkozik erre a szövegre az sikeresen bohócot csinál magából ugyanis a szöveg róla szól, úgyhogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.

     • Joshua Ben Adam

      Ámen, ámen.

  • agnes losonczi

   Te aztán abszolút húgyagyú vagy, aki kap minden alkalmon, hogy félremagyarázhassa?! Mondd, egyáltalán nem értesz héberül?! Irónikusan mondta az elején, hogy Manhattantől Romániáig mindent felvásárolnak – cseppet sem szó szerint értette. Arról beszélt, hogy Izrael picike, nyersanyaga semmi, saját ipara nemigen lehet, tehát csak az állampolgárai tehetségére építhet.

   • Anabolikus kreatin cowboy

    Nem vagyok húgyagyú! Válogasd meg a szavaidat! Héberül nem de magyarul olvasni azt igen. Meg a mindenütt élő cionistákra az az összeköttetés. Felelős politikus nem tesz ilyen kijelentést csak egy szenilis hülye! A nyersanyag meg a felvásárlás nem egy fogalom . Biztos azért xsak a tevának is három gyógyszergyára mert nincsen nyersanyagjuk

    • Fényt az éjszakába

     Magyarul nem jön ki az az irónia amit Perez előadott talán éppen rólad. Nem tudsz héberül így nem is értheted viszont véleményed az van arról amit nem értesz.

    • agnes losonczi

     Te kretén, képzeld, hogy létezik IRÓNIA! Sőt szarkazmus is, bár az neked pláne magas lehet! Ezen árnyalatok használata szerte a világon elfogadott, csak ti mélymagyarok nem vagytok képesek a fehéren és a feketén túl bármi felfogására – mondjuk ahhoz pl. humorérzék is kéne. A Téva pedig, akárcsak a magyar gyógyszergyárak: a Chinoin, az Égisz és a Richter, világszerte adnak el technológiákat és indítanak be a saját nevük alatt jegyzett szabadalmakkal a saját nevük alatt futó üzemeket. Prsze egy csőlátású natiszemita mindenben a “zsidót” keresi, akárcsak hitler, aki a mein kapfban tett vallomása alapján vakon ment el minden ügyben többszáz többségi társadalomhoz tartozó mocsok mellett, hogy nagynehezen kibányásszon egy darab zsidót a felelősök között.

     • Gyula Molnár

      Köszönöm a válaszát. Teljesen egyet értek vele.

    • Joshua Ben Adam

     Úgy áll neked a bölcsesség, ahogy a te anabolikus agyadra hagyattatva osztod itt az észt, mint tehénen a gatya! Okoskodjál, csak kispajtás!

   • Fényt az éjszakába

    Mivel nem érti a hébert ezért azt hiszi, tudja mit mondott Perez holott éppen őket gúnyolta ki.

  • Joshua Ben Adam

   Peresz szavain egyáltalán nincs és nem volt mit bosszankodni. Mindenki,
   aki a politikát és a politikusok észjárását ismeri, tudta, hogy ez egy
   izraeli belpolitikai célra történt szófordulat volt, ugyanolyan, mintha
   arról beszélt volna, hogy “Dunát lehet vele rekeszteni”. Minden józan
   paraszti ésszel megáldott állampolgár tudta volna, hogy valójában Peresz
   nem tud (és nem is akar) “Dunát rekeszteni”. Ezt csak a magyar
   szélsőjobb – közöttük a “Jobbik” fújta fel.

   • Anabolikus kreatin cowboy

    Igen meg azt is, hogy társszerződéssel az euhoz van Izrael csatalkoztatva az orbánkormány jóvoltából. Igy földet vagy bármit ugyanúgy vásárolhat. 🙂

 • agnes losonczi

  Ennyit a túl szűk és alig-alig fedő fedő báránybőrben parádézó jobberről.

  • rgyula

   Korábban Heisler András maga beszélt arról, hogy a Mazsihisz túlságosan balra orientálódott. A hibát belátta a Mazsihisz és korrigálta az irányt.
   A Jobbik jogos kritikája erre a túlzott a bal-orientációra vonatkozott. Megszűnt a baloldali tévelygés, és megszűnt a Jobbik kritikája is.

   • agnes losonczi

    A jobbik nincs abban a helyzetben, hogy jogos kritikával éljen b ármiről és bárkiről, mert egy rasszista-fasiszta csürhe.

    • Rebeka

     Pontosan így. “Mert akinek van humora, mindent ért, akinek nincs, az mindenre képes.” Ezt az alább folytatott párbeszédre reagáltam – a jobbik az iróniát sem érti, pedig még héberül sem kell érteni hozzá. Egyébként pedig Mo. szégyene az, h. a magyar Parlamentben ülhet egy ilyen fasiszta tömörülés , mint a Jobbik.

     • rgyula

      Rebeka! – Nem kell héberül tudnia ahhoz, hogy bosszankodjon valaki Peres szavain. Latinul sem tudok és mégis tudom, mit mondott több mint 2 évezreddel ezelőtt Julius Caesar Brutusnak, amikor az beledöfte a tőrét.

     • Joshua Ben Adam

      Peresz szavain egyáltalán nincs és nem volt mit bosszankodni. Mindenki, aki a politikát és a politikusok észjárását ismeri tudta, hogy ez egy izraeli belpolitikai célra történt szófordulat volt, ugyanolyan, mintha arról beszélt volna, hogy “Dunát lehet vele rekeszteni”. Minden józan paraszti ésszel megáldott állampolgár tudta volna, hogy valójában Peresz nem tud (és nem is akar) “Dunát rekeszteni”. Ezt csak a magyar szélsőjobb – közöttük a “Jobbik” fújta fel (amelynek a neve valójában, antitézisként pont az ellenkezőjét jelenti).

     • rgyula

      Sok magyar számára, (pláne, akik svájci Frank-károsultak), olyannak tűnt, mint az Öszödi beszéd. És azt nem kell magyarázni.

     • Joshua Ben Adam

      Egyetértek, köszönöm a hozzászólást!

    • rgyula

     Kedves Ágnes! – Kérem, ha a Jobbikról kíván véleményt mondani, akkor ne nézzen előtte ilyen mélyen a pohár fenekére!
     Szeretnék Konrád Györgyre hivatkozni. Ő már 2010-ben nagyon elismerően nyilatkozott a Jobbikról a balliberális Suddeutsche Zeitungban.
     http://www.sueddeutsche.de/politik/ungarn-gyoergy-konrd-im-gespraech-die-staerkste-kraft-der-jobbik-die-studenten-1.24896
     A cikk címe: „Die stärkste Kraft der Jobbik? Die Studenten” („A Jobbik legnagyobb ereje? Az egyetemisták”)
     Már ott, 2010-ben megjósolta Konrád György: „Jobbik und Fidesz werden in Zukunft die wichtigsten Player in der ungarischen Politik sein. Die Linken und die Liberalen haben das Spiel verloren. ”
     (A Jobbik és a Fidesz lesznek a jövőben a legfontosabb vetélytársak a magyar politikában. A baloldal és a liberálisok elvesztették a játszmát.)
     Tetszik látni, az ami a baloldalon folyik, az már csak a haláltusa.

     • agnes losonczi

      Inni max te iszol, ne ítélj meg másokat a saját negatívumaid alapján. Márpedig azt mondani, bármennyire is idézgetsz itt fel és le, hogy Konrád, az abszolút européer “elismerően” nyilatkozott valaha is a jobbikról, az legalább két liter whiskyre vall; ha ennyire összekevered a vészjóslást az elismeréssel, az még a piás hajlamaidat figyelembe véve is kétségbeejtő képet fest az ítélőképességedről.

     • rgyula

      ………ha ennyire összekevered a vészjóslást az elismeréssel……..
      “vészjóslás” ???
      Ágnes, én azt gondolom, hogy mégiscsak én vagyok a józanabb, mert ha Heller Ágnes és Konrád György is a Jobbikkal való együttműködésre buzdítanak, akkor az nem tekinthető vészjóslásnak, inkább elismerésnek a Jobbik felé.

     • agnes losonczi

      De nom buzdítanak, csak te akarod ebből azt kihallani. Ennyire nem vagy képes objektív szövegértelmezésre?! Még innod se kell ahhoz, hogy ne használd a fejed, gratula.

     • rgyula

      “Holocaust survivor Ágnes Heller suggests left-wing partnership with Jobbik” (Holokausztúlélő Heller Ágnes javasolja a baloldali együttműködést a Jobbikkal.)
      http://hungarianfreepress.com/2017/01/07/holocaust-survivor-agnes-heller-suggests-left-wing-partnership-with-jobbik/
      Ha “javasolja” az buzdítás, vagy nem? De ezt írja a SPIEGEL is. Azt mondja Heller Ágnes, ha nem fognak össze a Jobbikkal, akkor fennáll a veszélye az újabb 2/3-nak, és vége a demokráciának. A Kálmán Olgának is ezt mondta.

     • Joshua Ben Adam

      Nincs okunk miért résztvenni a felvonuláson; arra csak akkor lesz majd ok, ha a Jobbik az Élet menetén fog minden antifasisztával együtt felvonulni!

     • rgyula

      Lehet róla tárgyalni. 3 kérdés előtte:
      1) Minden világháborús magyarországi áldozat emlékére történik a felvonulás?
      2) Meg lesz az Élet-menet végén a budapesti zsidókat megmentő Horthy Miklós szobra koszorúzva?
      3) Szembenéznek a zsidók a múltjukkal? (Gondolok itt a Zsidó Tanács 1944-es náci-kollaborációjára.)

 • Joshua Ben Adam

  Mirkóczki csináltatott magának egy új virtuális díszmagyart – báránybőrből. De mindenki tudja és látja, hogy a “király” – illetve magát annak képzelő bohóc – meztelen, a farkasbőrt meg csak taktikai célból csúsztatta le a lába alá, mintha az csak szőnyeg lenne!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Több mint 20 film a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon

Több mint 20 filmet és számos kísérőprogramot, köztük beszélgetést, városi sétákat és gasztronómiai programokat is kínál a 6. Budapesti Zsidó...

“A magyar vallásgyakorlásban semmilyen változás nem észlelhető”

A magyar neológia megújulásáról folytatott vitához, Fináli Gábor és Frölich Róbert után most Horváth József szól hozzá.

Close