Szombat előfizetés 2017

Mazsihisz: “Áttörést értünk el a magyar zsidóság védelmében is”

Írta: Mazsihisz - Rovat: Hírek - lapszemle

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

A Mazsihisz az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

A MAZSIHISZ az egész zsidó világban jeleníti meg a magyar közösség hangját, érdekeit. Az elmúlt hetekben egy fontos folyamatban sikerült hozzájárulnunk egy valódi nemzetközi áttöréshez.

A Zsidó Világkongresszus legutóbbi ülésén, néhány napja, határozatot fogadott el, amelyben állást foglal a sokszínű zsidóság védelmében, az izraeli ultraortodoxia kezdeményezései ellenében. A betérési törvény tervezett szigorítása már az ortodox betérők és rabbijaik egy részét is hátrányosan különböztetné meg, a Siratófal fölötti kontrollt pedig továbbra is kizárólag az ultraortodoxia gyakorolhatja.

A zsidó vallás híveinek többsége egyfajta különös vallási diszkrimináció áldozata Izraelben, minden zsidó közös otthonában. Ez ellen fel kellett lépnie mindazoknak, akiknek Izraelben, vagy Izraelen kívül fontos a zsidó nép egysége, fontos a többi zsidóért viselt felelősség és a cionizmus célkitűzései. A MAZSIHISZ tagjainak saját hagyományaik éppen annyira érvényesek és tradícionálisak, mint az ultraortodoxia tagjainak saját hagyományai. Volt okunk szót emelni a nem ultraortodox zsidó vallási közösségek kiszorításának kísérletei ellen és ebben a kérdésben szövetségest keresni más országok konzervatív vagy reformközösségeit képviselő küldöttek között, mind  az Európai Zsidó Kongresszusban, mind a Zsidó Világkongresszusban.

A MAZSIHISZ Európában a kérdés napirendre vételének egyik kezdeményezője volt, a Zsidó Világkongresszus határozata pedig kiáll minden zsidó vallásgyakorlat legitimitása mellett a világban és a Szentföldön egyaránt – ugyanakkor a legkisebb mértékben sem tagadja meg a szolidaritást a zsidó állammal. A szöveg a világ zsidóságának közös szava, de a Magyarországot képviselő MAZSIHISZ hangja is hallatszik benne. Meg kell köszönnünk azoknak az ortodox közösségeknek és személyeknek, akik szintén ellenezték más zsidók megkülönböztetését.

A magyar neológ betérők, akik éppen olyan jó zsidók, mint ortodox, konzervatív vagy reformzsidó társaik, ma még vallási értelemben intézményes megkülönböztetésben részesülnek épp abban az országban, amely annyira közel áll hozzájuk, ahol sokan közülük le fogják élni életüket. A Zsidó Világkongresszus határozata a zsidóság egységét kívánja szolgálni. Mert mindnyájan felelősek vagyunk egymásért, felelősek a másikért. Egy nép, egy szív.

Jó beíratást kívánunk Izrael közössége minden tagjának és külön a magyar zsidóknak, bárhol éljenek a világon. Sáná tová.

 • Rebel

  A MAZSIHISZ NE POFÁZZON BELE MÁS ORSZÁGOK BELÜGYEIBE AMIKOR A SAJÁT ORSZÁGÁBAN IS OTROMBA BAROMSÁGOKAT BESZÉL.

  • Duderák

   és ezt sem 🙂

 • Rebel

  Milyen alapon pofázik a MAZSIHISZ bele más ország belügyeibe? A Heisler nem támogatja Izraelt amikor Netanjahut támadja. Az egész MAZSIHISZ egy [email protected] banda. Ennél egyszerübben nem tudom megfogalmazni a hitközséget. Ha ők képviselik a magyarországi zsidókat ma az az egyik legszomorúbb esemény a kommunista hatalom vesztés óta. Az európai és világ zsidó kongresszus a szélsőbaloldali amerikai többnyire vallástalan zsidók pénzén múködik és képtelen megszabadulni a Netanjahú gyűlöletétől mert nem feküdt le és adta fel Izraelt a bitang Obamának. Így a MAZSIHISZ hűen benyalt. Nem hallottam, hogy ezek a kongresszusok és a M. felzúdult volna az Izraelt támadó Obama nukleáris egyezménynek Iránnal, hol voltál Bandi akkor? Ha már belefokátlankodsz mindenféle nyájaskodás alatt más ország belügyeibe. Hány rokonod vagy barátod esett el vagy harcolt a Nyugati Fal felszabadításáért? Szóval lejebb az agyaraiddal.
  Like · Reply · 6 · 1 hr · Edited
  Manage
  Francois Perrin
  Francois Perrin Ehhez,csak annyit tennék hozzá,hogy egy anticionista “szar banda”.

  • oxális

   még 5-ször kéne ideokádni!
   Igaza van a Mazsihisznek, végre kiállnak a magyar zsidőkért.

   • Rebel

    Bocsánat nem a magyar zsidókért áll ki a M. hanem Izrael belügyébe nyomta bele az orrocskáját. Nem emlékszem, hogy Izraeli vezető vagy más politikus beleszólt volna magyarországi zsidó ügyekbe.

   • Aron David

    Lehet hogy valaha tett ilyet aMazsihisz de Heisler Bandi soha, mindig csak a saját pecsenyéjét sütögette.

  • HaKohen

   .
   Milyen alapon pofázol bele a magyar zsidóság egyik legitim szervezetének ügyeibe?

   És milyen alapon okádod ide ocsmány, gyűlöletteli fröcsögésedet?

   Két esetet tudok elképzelni: 1.) Politikai és ideológiai testvériség köt össze a kuruc.infóval, kis hazánk szélsőjobboldali uszító portáljával. 2.) Fizetnek azért, hogy idehányjál.

   Ja, és az én családom felét kiirtották a Soában. Úgyhogy ha lehet, ne oktass ki zsidóságügyben. És más se.
   .

   • Rebeka

    Ha a cikkel kapcsolatban van valamilyen olvasható véleményed, akkor írd le, de ne másokat regulázz! Ne másokat minősíts és ne másokról tételezz fel olyasmit, ami nincs, ami nem igaz! Tudod, drága, okos emberke, nem csak a te családodat érintette a Holocaust, ezzel nem vagy egyedül, ha egyáltalán igaz mindaz, amit itt előadtál.(?!)

   • Maria Madarasz

    huzzal el minta vadliba

   • Rebel

    A pofátlan MASZIHISZ pofázik bele egy másik ország belügyeibe pofátlankám. A soában legyilkol rokonaidat ne szégyeníts meg mocskos Izrael ellenes szennyeddel. A vesztességeddel nem vagy egyedül, de az alávaló Izrael ellenességgel “haKohen” létedre belebujhatsz heisler seggébe.

   • Aron David

    akkor is tévedsz! Rebelnek minden szava igaz!

    • HaKohen

     .
     Persze, hogy igaz. Én tényleg egy agyalágyult vagyok. És azt csak képzelem, hogy a családom felét kiirtották a soa idején. A kohénságom is csak kamu. Te csak tudod, és Rebel is tudja, meg a többi fröcsögő és gyűlölködő is.

     Csak tudod, ezt már számos más helyen megkaptam neonáciktól. Ugyanezt a szöveget nyomták. És ugyanígy őrjöngtek.

     És ugyanígy nem volt semmi értelmes érvük.

     Gratulálok a Szombat oldalára ideszabadult neonáci gyülekezetnek.
     .

     • Aron David

      Itt aki antiszemita az te vagy, te ismered a szélsőjobbos irodalmat is, ami engem nem érdekel. A Mazsihisz rövidesen megszünik mert nemcsak Izrael érdekében nem tesz semmit de a magyar zsidóságért sem, ami pénz bejön azt igyekeznek korrupt módon elosztani egymás közt.

     • HaKohen

      TŐLED IS: HÜJE-E VAGY?

     • Aron David

      ezt a Heiszler Banditól kérded?

     • HaKohen

      .Ja, hogy a Bandi. Akivel együtt őriztél libát, azért Bandizod. Hát akkor kérdezd meg tőle te. Én csak a Soós Imrével őriztem, de őt már nem tudom megkérdezni. (És nem is Imizném.)

      Nagyon mulatságos fickó vagy.
      .

     • Aron David

      Tényleg nem Bandival őriztem a libákat, mert ő a disznókat őrizte, ahogy ma is ezt teszi 😀

     • Medvezsidajj

      Hát persze, kakukkfióka, azért vágod olyan jól kurucinfós, neonácis dolgokat. 😀
      A Mazsihisz egy baloldali-liberális csökevény, akik tapsolnak az áruló Soros muszlim betelepítési pogromjainak, kb méltó párja az Izraeli baloldalnak, a Haaretz csőcseléknek.
      Nagyon ideje volt már, hogy a muzulmán söpredéket kibasszál Európából, a valódi náci már régóta az ‘Izrael-kritikus” véletlenül sem antiszemita balliberális oldalon vannak, elég volt az elmúlt napokban az Öcsényt lejárató sorozatos cikkeket olvasgatni, naná, hogy akadt pár óngyűlölő zsidó a Mazsihisznél, akik beálltak ajvékolni arab testvéreik mellett.
      És, bocs: aki nem élt-él izraelben, nem teljesítette a katonai szolgálatot, az ne egy Pesti romkocsmából pofázzon bele Izraeli önvédelmi jogába, még akkor sem, ha történetesen zsidó!

     • HaKohen

      .
      HÜJE-E VAGY?
      .

 • Rebel

  Milyen alapon pofázik a MAZSIHISZ bele más ország belügyeibe? A Heisler nem támogatja Izraelt amikor Netanjahut támadja. Az egész MAZSIHISZ egy [email protected] banda. Ennél egyszerübben nem tudom megfogalmazni a hitközséget. Ha ők képviselik a magyarországi zsidókat ma az az egyik legszomorúbb esemény a kommunista hatalom vesztés óta. Az európai és világ zsidó kongresszus a szélsőbaloldali amerikai többnyire vallástalan zsidók pénzén működik és képtelen megszabadulni a Netanjahú gyűlöletétől mert nem feküdt le és adta fel Izraelt a bitang Obamának. Így a MAZSIHISZ hűen benyalt. Nem hallottam, hogy ezek a kongresszusok és a MAZSIHISZ. felzúdult volna az Izraelt támadó Obama nukleáris egyezményére Iránnal, hol voltál Bandi akkor? Ha már belepokátlankodsz mindenféle nyájaskodás alatt más ország belügyeibe. Hány rokonod vagy barátod esett el vagy harcolt a Nyugati Fal felszabadításáért? Szóval lejebb az agyaraiddal.
  Like · Reply · 6 · 1 hr · Edited
  Manage
  Francois Perrin
  Francois Perrin Ehhez,csak annyit tennék hozzá,hogy egy anticionista “szar banda”.

  • Duderák

   na, ezt sem nekem írták 🙂

 • Rebeka

  EZ TRAGIKOMÉDIA!

  • HaKohen

   Miért ordítasz? Akkor is megértjük, ha normál betűkkel írsz.

   • Rebeka

    MI KÖZÖD HOZZÁ? Ha van gyereked, azt neveld!

 • HaKohen

  .
  Szeretném fölhívni az ide okádó kedves női hölgyek figyelmét arra a ténykörülményre, hogy ez nem a kuruc.info! Szíveskedjetek oda visszamenni, és ott gyűlölködni, őrjöngeni és uszítani.
  .

  • Rebel

   A kuruc info az a te oldalad oda való vagy a úgy hogy magadnak ajálgassad. Gyanúsan el vagy foglalva vele. A zárt agyúnak mint te csak két vélemény létezik a tied és a kurucé? Te agyalágyult.

 • HaKohen

  .
  Rendkívül szórakoztató és vicces, ahogy itt Rebel, Rebeka és Madarász (ha ugyan ezek külön személyek) őrjöng és ideokádik.

  Tényleg két esetet tudok elképzelni. Az egyik, hogy a kurucinfóról szabadultak ide. A másik, hogy a propagandaminisztérium fizeti őket.

  Csak így tovább, hölgyeim! Na még egy kissé erőltessétek meg magatokat. Még biztos van a tarsolyotokban néhány hasonló ocsmányság. Ne tartsátok vissza magatokat.

  És nem, ne mondja senki, hogy az ilyen elmeháborodottságnak bármilyen köze lenne akár Izraelhez, akár a Mazsihiszhez. Öncélú ámokfutás és tébolyodottság.
  .

  • Aron David

   Szánalmas vagy és gyülölködő, ide már tényleg nem kell kurucinfo, egymagad is felérsz vele.

 • Endrődi László

  Neológ betérők az mi a csoda? Aki beleszületett annak miképpen kell, lehet és hova betérnie?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Botlatókő állítások Magyarországon

A napokban ezeken a helyeken avatnak botlatókövet Magyarországon. A botlatőkövek azoknak a háza előtt állít emléket, akiket a vészkorszakban megöltek....

Jól élnek, a diktatúrával nem törődnek

A belarusz zsidók jólétben élhetnek és – a szomszédos országoktól eltérően – nem kell tartaniuk az antiszemitizmustól. Legalább is addig,...

Close