Gázolásos merénylet Jeruzsálemben

Írta: izraeli hírlevél/mti/Szombat/atv - Rovat: Hírek - lapszemle

Meghalt egy három hónapos csecsemő

merénylet

(Fotó:TAZPIT)

 

Szerda este 18 óra előtt Jeruzsálemben, a Giv’át hátáchmoset negyedben egy gépkocsi belehajtott a villamosra várakozók közé és nyolc személyt elgázolt, köztük több amerikai állampolgárt.

Egy 3 hónapos lánycsecsemő meghalt, ketten súlyosan, hárman közepesen megsérültek. A sebesülteket jeruzsálemi kórházakban kezelik.

Egy közelben tartózkodó rendőrtiszt rálőtt a gépkocsira, amely egy villanyoszlopnak hajtott. A sofőr kiszállt a kocsiból és menekülni próbált, mire a rendőrtiszt három lövést adott le rá. A gázolót is kórházba szállították, állapota válságos.

A gépkocsit vezető huszonéves palesztin arab, Abd-Rahman a-Saludi a Jeruzsálem Óvárosához közeli Sziluán község (a bibliai Siloách helyén) lakosa, ahol hetek óta zavargások vannak, mióta zsidó csoportok megvásároltak néhány épületet és beköltöztek.

A Hamász külföldön élő szóvivője, Husszein Badrein üdvözölte a merényletet és a “megszállás bűneire”, és az  Al Aksza mecset elleni “zsidó invázióra” adott “természetes válasznak” nevezte azt.

A szerda esti merénylet helyszínénél a jeruzsálemi villamos az 1948 és 1967 közötti határon épített főúton közlekedik, ott ahol abban az időszakban egy betonfal választotta el egymástól a város akkor Jordániához tartozott keleti arab, és Izraelnek jutott nyugati részét.

A Hamasz televízió-állomása már közölte a gázoló nevét és képét.

A gázoló börtönből szabadult korábbi terror-tevékenység miatt.

 

támogatás
Pop up banner1
[popup][/popup]