Bölcsődét avat az Ortodox Izraelita Hitközség

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A budapesti történelmi zsidónegyed első önkormányzati támogatású bölcsődéjét avatja a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség (MAOIH) – adta hírül a szervezet közleményében. Szeptembertől hiánypótló szolgáltatással bővül Erzsébetvárosban a kisgyermekek napközbeni ellátása.

Zsidó bölcsőde

Erzsébetváros nem csak a zsidó építészeti értékek megőrzésére törekszik, hanem felismerte, hogy a kerület népesség-összetételét nézve legalább ennyire megalapozott az élő hagyomány és kultúra támogatása is.

Vattamány Zsolt polgármester levélben nyilvánította ki támogató szándékát a kerület zsidó hagyományainak őrzésében hosszú múltra visszatekintő Wesselényi utcai iskola megújító kezdeményezésére, mely elsősorban a kerület családjai által támasztott igény lefedésére, összesen 19 férőhellyel, héber-magyar két-tannyelvű családi napközi és bölcsődeszolgáltatással bővíti a kerület legkisebbjeinek rugalmas elhelyezési lehetőségét.

Az új szolgáltatás nem csak a vallási és kulturális értékközvetítő szerepe miatt kuriózum, de a kisgyermekellátás területén is egyedülálló, kompetencia alapú korai fejlesztési programjával áttörést jelent a bölcsődei nevelésben. A fejlesztések ugyanis a hazai bölcsődei gyakorlattól eltérően minden nap megjelennek a gyermekek napirendjében.

Oszlánczi Ágnes, a bölcsőde szakmai vezetője a legújabb nevelés-kutatási eredmények felhasználásával, hatékony pedagógiai fejlesztő eszközökre, technikákra építve adaptálja több éves nemzetközi gyakorlatát az alkalmazott nevelési programban.

[popup][/popup]